Pantera Capital: Elképzelhető a piac 100-szorozódása is

spot_img

Közel két héttel ezelőtti bejegyzésünkben Dan Morehead, a Pantera Capital vezetőjének állítását veséztük ki, miszerint a bitcoin napi grafikonján a 200-as mozgóátlag (EMA) indikátor alá zárással megérkezett a historikusan jól teljesítő vételi jel. Szerinte a következő egy évben az árfolyam sokkal több időt fog a 6000$-os alj fölött tölteni, mint alatta, és bekövetkezik a korábbi piaci csúcs elérése is.

Az árfolyam néhány nappal később felfelé tört ki, 7900$ környékéről közel 9600-ig emelkedett, majd látszólag támaszt talált az említett 200-as átlag és a korábbi csúcsok alkotta zónában:

0427 pantera capital btc
BTC árfolyam a Bitfinex tőzsde napi adatai alapján (Tradingview), vastag lilával az említett 200-as EMA indikátor

4 vagy 40 ezermilliárd dolláros kriptopiaci kapitalizáció

Morehead szerint egyik sem elképzelhetetlen, és ezt ki is fejtette a tegnapi Bloomberg interjújában.

Azzal érvel, hogy ez még egy mindig új eszközosztály (vagyontárgy típus), de aminek már most 400 milliárd dollár a kapitalizációja és ilyen nagy az intézményi érdeklődés körülötte, az nem marad “észrevétlen” és további egy nagyságrendnyi emelkedés könnyűszerrel meglesz, de a két nagyságrendnyi emelkedés is lehetséges a következő évtizedben. Így van ez annak ellenére is, hogy a kriptopénzek és főleg a bitcoin nagy része valójában nem vesz részt a napi kereskedelemben, hiszen ülnek rajta az emberek és várják a Hold körüli pályára állást.

Nézzük meg alaposabban az “egy vagy két nagyságrendnyi” emelkedést a mai arányok alapján, ami egyébként teljesen esélytélen, hogy akár csak egy hónapig így maradjon:

  • 4 ezermilliárd (trillion) dolláros kapitalizáció esetén: BTC = 90.000$, ETH = 6500$, XRP = 8$, IOTA = 20$, NEO = 750$, OMG = 180$, ICON = 40$, Tether = 1$ (:D)
  • 40 ezermilliárd dolláros kapitalizációnál: BTC = 900.000$, ETH = 65000$, XRP = 80$, IOTA = 200$, NEO = 7500$, OMG = 1800$, ICON = 400$
  • Hol kell aláírni?

Amiről nem beszélt, az az egyes projektek következő években kristályosodó valódi felhasználhatósága, piaci validációja. Semmi garancia nincsen arra, hogy a ma még viruló kriptopénz lelkes csapata nem dobja be két hónap múlva a törölközőt és áll a földbe a fejlesztés az árfolyammal együtt. Ezért javasoljuk az Akadémiánál, hogy befektetés előtt mindenki alaposan járjon utána egy-egy projektnek, megelőzendő az erős fejfájással kísért nagy veszteségeket.

A Pantera Capital egyébként egymilliárd dollárnyi kriptós befektetést kezel, hosszútávon emelkedő piacra számítanak. Pozícióik 10%-a BTC, legnagyobb részben pedig a jelenleg 20. helyen található ICON-t (ICX) birtokolnak, ezért sejtjük, hogy az ICX a többiekhez képest nagyobb mértékű emelkedésére számítanak.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img