Oldalak, amik bitcoin-t kínálnak az online munkádért

spot_img

Ahogy a bitcoin népszerűsége nő, egyre többen akarnak hozzájutni a kriptopénzhez, ez természetes. Számos módja van annak, hogy bitcoin-t szerezzünk, a legegyszerűbb, ha fiat ellenében vásárolunk. Emellett bányászhatunk is bitcoin-t, ez azonban akár jelentős tőkebefektetést is igényelhet.

A következő, praktikus módja a bitcoin szerzésnek az, hogy a munkaadónknak azt mondjuk, hogy mostantól a híres kriptopénzben kérjük a fizetésünket. Erre visszakérdezhet, hogy az meg micsoda, ha pedig tudja, hogy miről van szó, azt is, hogy az adott munkahelyen ez lehetetlen, akkor valószínűleg ki fog nevetni.

Szerencsére egyre nagyobb terület foglalkozik a kriptopénz iparon belül a “könnyű” bitcoinhoz jutással, látni fogjuk, hogy a “könnyű”, nem feltétlenül olyan könnyű, mint ahogy azt első hallásra elképzeljük.

A Kripto Akadémia semmilyen felelősséget nem vállal az alábbi oldalak megbízhatóságáért, ha elmélyülsz valamelyikben, neked kell vállalnod a kockázatot az esetleges átverések kapcsán.

Klasszikus munkavállalás bitcoinért

Ha a jelenlegi munkáltatód nem hajlandó bitcoinnal fizetni az erőfeszítéseidért, de te mindenképp szeretnél kriptopénzhez jutni, akkor a Coinality neked szól. Ezen az oldalon az alábbi szakmáknak szóló munkalehetőségeket gyűjtik össze, közös mindegyikben a bitcoinnal történő kifizetés:

  • programozó,
  • marketinges,
  • író,
  • bróker,
  • egyebek.

Ha szabadúszóként dolgozol, akkor neked szól az Upwork, ezen az oldalon találhatunk fiat-al és bitcoinnal fizető munkalehetőségeket egyaránt. Hasonló célt szolgál az XBTFreelencer is, ez az oldal azonban jelenleg elég elhanyagoltnak tűnik, legyünk óvatosak.

Szakképzettséget nem igénylő, online munkák

Ha nem rendelkezünk szakmával, ne csüggedjünk, erre is van megoldás. Vannak oldalak, melyek többé-kevésbé “favágó” munkákért kínálnak nekünk bitcoin-t, ez lehet például az, hogy hirdetésekre kell kattintanunk, vagy hirdetéseket kell néznünk. Naphosszat.

Ilyen a BTCClicks, vagy az ennél sokkal megbízhatóbbnak tűnő Coinad.com. Egy gyors regisztrációt követően már el is kezdhetünk hirdetésekre kattintgatni, nem lesz túl megerőltető feladat, ezzel arányosan a bitcoin kifizetéseinkből sem biztos, hogy meggazdagszunk.

Hasonló a modellje a CoinWorker-nek is, itt azonban már némi agymunkára lesz szükségünk, ahogy a szlogen is sejteti: “bányássz az agyaddal”. Egyszerűbb feladatokat kell online megoldanunk, melyekkel cégek munkáját segítjük.

Keress bitcoint a BitcoinTalk használatával

Vannak cégek, amik akkor fizetnek bitcoin-t, ha a BitcoinTalk fórumon, az aláírásunkban elhelyezünk egy linket, melyet ők határoznak meg. Itt látható egy lista ezekről a lehetőségekről. A Kripto Akadémia készülő saját coin-ja szintén online tevékenységekért fog jutalmazni, nézz vissza hozzánk gyakran a rövidesen megjelenő részletekért!

Fontos tudni, hogy a kriptopénzek világa még kifejezetten szabályozatlan, ez sok lehetőséget teremt a csalóknak arra, hogy pénzt húzzanak ki a zsebünkből. Ne bízzunk meg olyan oldalakban, amik azt mondják, hogy először nekünk kell bitcoint-t utalnunk ahhoz, hogy elkezdhessünk dolgozni.

Legyünk körültekintőek a konkrét munka feltételeit illetően is, olvassunk el minden anyagot, ha valamire nem kapunk egyértelmű, ésszerű, tiszta választ, akkor ne is foglalkozzunk az egésszel. Mindenképp érdemes először egy kísérletet tennünk, óvatosan próbáljuk ki a lehetőséget, ha az első kifizetések rendben megtörténtek, csak akkor folytassuk a velük való munkát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img