Huawei: Saját appstore és a BTC.com Bitcon tárcája érkezik az új telefonokra

Megosztom

A világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója bejelentette, hogy az új telefonjaikra előre telepített saját, AppGallery nevű alkalmazásboltjukban elérhetővé teszik a btc.com együttműködésük eredményeként született Bitcoin tárcát. Ezzel a kínai gyártó hivatalos, ellenőrzött minőségű és biztonságú kriptotárcát ad a kínai piac kezébe, mellyel a vásárlóik saját telefonjaikon tudnak bitcoint és bitcoin cash-t tárolni, küldeni és fogadni.

Csak Bitcoin. De melyik is?

A kriptós média BCH párti kitörő ujjongással fogadta a hírt, hiszen a Huawei lépése egyértelműen siker a projekt számára. Ha a tárcában példul a userek arcába tolják a BTC és a BCH közötti tranzakciós költség különbséget, még akár az is lehet, hogy a területtel újonnan ismerkedők a Bitcoin Cash projekt irányába köteleződnek el. A 2017. őszi kínai ICO, majd téli kereskedelmi tiltás után tényleg jó hír, hogy ellenőrzött forrásból és minőségben és megbízható felületen találkoznak újra Bitcoin tárcával a kínai érdeklődők. Kriptopénzek birtoklása nem illegális az országban.

A potenciális kínai felhasználókon kívül ráadásul világszerte többmillió más Huawei vásárló is most találkozhat először Bitcoin tárcával.

A btc.com mögött egyébként a kínai Bitmain áll, akik a legnagyobb bitcoin bányász poolokat üzemeltetik, emellett saját célhardvert is fejlesztenek, gyártanak és értékesítenek, ezzel pedig a tavalyi évben nagyobb bevételre tettek szert, mint az Nvidia.

A Bitmain lenyomta az Nvidia-t

A BCH projekt nem is titkolt célja, hogy – mivel állításuk szerint ők követik Satoshi Nakamoto eredeti víziójat – átvegye a BTC helyét és nevét, ezzel pedig a legnagyobb kapitalizációval rendelkező és legnépszerűbb kriptopénzzé váljon. Az Akadémián mi is rendszeresen beszámolunk a polgárháború fejleményeiről, amely akár egyik újabb epizódjának is tekinthetjük jelen hírt.

Az AppGallery

huawei btc wallet appgallery

Magyar oldalakon is nagy lelkesedéssel számoltak be a Huawei saját app áruházának indulásáról, amelynek célja elméletileg egy minőségi standard tartása és ezekkel a jó minőségű appokkal a Huawei eszközök potenciáljának maximális kihasználása. Azt is tudni kell, hogy Kínában a PlayStore és az AppStore egy része blokkolva van politikai-ideológiai okok miatt, jó nagy rakat appot le sem lehet tölteni belőlük az országban. Kézenfekvő lépés, hogy az egyik, országon belül is legnépszerűbb gyártó olyan app áruházat üzemeltessen, amelynek kínálatával “minden rendben van”.

Na ide került be a btc.com tárcája, ami tényleg nagy dolog. Arról, hogy maga a tárca is előre telepítve érkezik-e az új készülékekre, vagy csak maga az AppGallery, ellentmondásosak a hírek, de sejtésünk szerint a kriptós média ragadtatta el magát kicsit, és arról van szó, hogy az ellenőrzött, válogatott kínálatban lesz megtalálható.

 

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel