Sörautomata azoknak, akik a blokklánc szerint már ihatnak

spot_img

Javában zajlik a Consensus 2018 kripto konferencia, aki valaha járt már konferencián, az jól tudja, ez egyet jelent a piálással. De nem úgy van az, főleg nem a szabadok földjén és a bátrak hazájában, hogy bárki kérhet magának egy jó sört. Bizony igazolnunk kell, hogy elértük már az alkoholfogyasztáshoz előírt életkort, ez Amerikában a bűvös 21 év.

Azonban sokan vannak, akik egyszerűen nem képesek kivárni, hogy legálisan ihassanak, márpedig a szülők és a hatóságok nem tudnak felhőtlenül örülni annak, amikor szörnyű bűnt elkövetve inni kezdenek a fiatalok. Napnál világosabb, egy háborús bűnös kiscserkésznek tűnik azok mellett, akiknek van képük húsz évesen alkoholért nyúlni.

Pontosan ezt a fajsúlyos problémát igyekszik megoldani a Civic, egy nemrég indult blokklánc startup. A Civic Marketplace névre keresztelt felületükön el kell helyeznünk személyes adatainkat, ettől kezdve a blokkláncon keresztül bárhol, bármikor igazolhatjuk, hogy valóban akkor születtünk, amikor.

A népszerű konferencián be is mutatkozik a technológia, nem is akárhogy. Elhelyeztek egy sörautomatát a helyszínen, ráadásul ingyen kaphatunk belőle hűsítőt, persze csak akkor, ha a Civic applikáció segítségével igazoltuk, hogy mi már büntetlenül fogyaszthatunk alkoholt.

Civic azonosítással működő sörautomata.

Persze az alkoholnál nem állnak meg a felhasználási lehetőségek, a tervek szerint szinte bármilyen területen használható lenne a Civic modellje, ahol fontos a kor és általában a személyazonosság ellenőrzése. A bankoktól kezdve egészen az utazásig, valóban sok helyen van ennek jelentősége.

A Civic app személyazonosítási felülete.

Természetesen egy token is tartozik a rendszerhez, az ICO során több mint harmincmillió dollárt szedtek össze. Az italautomaták nem tartoznak a cég hosszútávú tervei közé, viszont az indulás során “low-hanging-fruit”-nak, azaz alacsonyan lógó sörcsapnak gondolják a területet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img