Az Apple társalapítója: Ez a következő nagy IT forradalom!

spot_img

Steve Wozniak, az Apple társalapítója korábban már elismerően nyilatkozott a kriptopénzekről, de azt is elmesélte, hogy az ő hét db BTC-jét elveszítette egy csalás során.

Steve Wozniak ellopott bitcoinjai

Ezúttal a WeAreDevelopers nevű kongresszuson szólalt meg a témával kapcsolatban tegnap Bécsben.

A blokklánc technológia a következő nagy IT forradalom, és éppen most történik.

Wozniak kifejtette, hogy az optimizmusa azon a sziklaszilárd tényen nyugszik, hogy a blokklánc hasznossága megfellebbezhetetlen bizonyosság. Véleménye szerint a teljes potenciáljának kiaknázása még egy évtizedbe fog kerülni, de az az évtized ugyanolyan nagyhatású lesz a társadalomra, mint a PC a hetvenes-nyolcvanas években.

Legutóbb októberben szólalt meg a témával kapcsolatban Las Vegasban a Money 20/20 nevű konferencián. Ott azt mondta hallgatóságának:

A Bitcoin jobb mint az arany, vagy az USA dollár. A legfontosabb előnye az bármilyen pénzzel szemben, hogy valóban limitált darabszámú, szemben a dollárral és euróval.

Szerencsére megnyugodhatunk, Woz most Bécsben azt is elárulta, hogy egy db Bitcoinja azért most is van, de többet nem akar, mert “mindig a chart-okat lesné”.

Ebben igaza van. Neki valószínüleg mindegy is. Reméljük hamarosan mi is megszabadulhatunk a chartoktól, és mind felmehetünk az informatikai forradalmárok panteonjába Woz mellé, akit az Apple sikere örökre gazdaggá tett.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img