Jelentős partnerkapcsolatok bejelentésével zárult a Consensus 2018

spot_img

Tegnap több jelentős partnerkapcsolatot is bejelentettek a Consensus 2018 utolsó napján. Lássuk melyek voltak ezek:

1. Streamr DATAcoin (DATA)

A folyamatos adat- és adássugárzás egyre inkább a hétköznapjaink részét képezi. A DATA célja, hogy az így továbbított adatokat bárki tokenizálhassa és értékesíthesse. Alig pár napja már bejelentettek egy, az okos autók adatait monetizáló megoldást melyet a HP-val (Hewlett-Packard) kezdtek el fejleszteni, tegnap pedig két másik nagynevű céggel a Nokiával és az OSIsoft-tal való együttműködést is nyilvánosságra hozták.

Ennek során a Nokia felhasználók számára egy piacteret fognak létrehozni, ahol értékesíthetik az általuk létrehozott tartalmakat. Ebbe fog besegíteni az OSIsoft is, mely egy 1980 óta működő és 1300 alkalmazottat foglalkoztató, valós idejű adatfeldolgozással foglalkozó cég.

2. iExec (RLC)

Ugyancsak egy világszerte ismert céggel, az Intellel fog együtt dolgozni az iExec csapata. A közös munka során, a blokklánc alapú felhőszolgáltatások biztonságának fejlesztésére fognak koncentrálni. A tegnapi bejelentések közül az RLC árfolyama érte el a legnagyobb növekedést.3. Icon (ICX)

A Line-ról olvasóink közül valószínűleg még nem sokan hallottak, de míg nálunk a Facebook, addig Japánban és Thaiföldön a mintegy 200 millió aktív felhasználóval rendelkező Line az első számú chat alkalmazás. A Line és az ICON egy új felület, a felhasználói aktivitást díjazó és a dAppokat is támogató Unchain létrehozásával rengeteg, a kriptopénzek iránt nyitott emberhez juttathatja majd el a legújabb technológián alapuló szoftvereket.

4. Vechain (VEN)

Az ICON potencionálisan 200 millióval bővült felhasználótáborát bizony nem könnyű felülmúlni, de érzésem szerint a Vechainnek ez sikerült. Legújabb partnerük a kínai állami tulajdonban lévő Bright Foods, mely Kína második legnagyobb élelmiszer gyártó és forgalmazó vállalata. A világszerte 93 leányvállalattal rendelkező cég készítményei közül az Aquarius ásványvízzel talán már ti is találkoztatok a magyar boltok polcain, de ami sokkal fontosabb, hogy a B.F. Kínában egy háztartási névnek számít, vagyis szinte minden konyhában megtalálhatjuk termékeiket. Mivel a helyi törvényeket betartva a Vechain jelenleg egyáltalán nem promotálja magát Kínában, a tiltások feloldását követően ez marketing szempontból egy hatalmas előnyt biztosíthat majd a cég számára.

A Bright Foods tervei szerint a szállítás és a feldolgozás teljes folyamatának blokkláncra vitelét a Vechain Thor felületén tervezik megvalósítani, ami illeszkedik is Kína legújabb ötéves tervébe, melyet röviden úgy foglalhatnánk össze: világelsőnek lenni a blokklánc technológia területén.

Akárcsak az ICX és DATA esetén, a VEN árfolyama sem reagált a bejelentésre. Ugyanakkor a még ezen a héten várható whitepaper megjelenés, a hónap végén kezdődő zárt hálózati teszt, júniusban pedig a nyílt teszt és a mainnet indulása miatt meglepő volna, ha ez még sokáig így maradna.

5. Ledger

Végül pedig beszéljünk a Ledgerről. A legnagyobb hardver wallet gyártó az egyik legnagyobb ázsiai befektető céggel, az évi 2.4 milliárd dolláros nettó bevétellel rendelkező Nomura Holdings-al kötött megállapodást. Ennek értelmében, a szövetség az intézményi befektetők számára kínál majd a digitális eszközök biztonságos tárolását biztosító megoldásokat.

Annak ellenére hogy vannak akik kifejezetten ellenzik, a világcégek és nagybefektetők közül egyre többen vállnak pénzügyileg érdekeltté a kriptopénzek sikerét illetően.

Warren Buffett: A Bitcoin patkányméreg. A négyzeten.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img