A csalások okairól és az elkerülésük módjáról

spot_img

Nem lehetünk elég óvatosak, sajnos úgy tűnik, egyre több csaló választja magának a kriptopénzek területét. Legutóbb texasban történtek letartóztatások, egy társaság gátlástalanul használta fel hírességek fotóit, azt állítva, hogy ezek az emberek bizony mögöttük állnak, ők a projekt “arcai”.

Bár nagy kérdés, hogy Jennifer Aniston színésznő, és Károly herceg pontosan miért is akarna egy kriptopénz projekt mellé állni, de úgy tűnik, voltak egyesek, akiket sikerült félrevezetni ezzel a fogással. A Wind Wide Coin vezetői már rendőrkézen vannak, nem is érdemelnek több szót.

Azt viszont érdemes megértenünk, hogy miért van rengeteg, és úgy tűnik egyre több csalás ezen a piacon.

Kapzsiság

A legtöbb embert a (gyors) meggazdagodás reménye hajtja, sokszor elveszi az eszüket a hit, felelőtlenül, kellő körültekintés nélkül fektetik a nehezen megkeresett pénzüket ICO-kba. A csalók tudatosan építenek a kapzsiságunkra, ne gyorsan akarjunk meggazdagodni, sőt, ne is meggazdagodni akarjunk! A célunk legyen az, hogy miután kellőképp megértettük ezt a területet, felmérjük, hogy valós problémára ad e megoldást a munka, valóban jó a technológia, és megfelelő emberek állnak a háttérben.

A pénzkereset mellékterméke lesz annak, hogy jókor, jól választottunk magunknak egy új technológiát, mint befektetés.

Hiszékenység

Döbbenetes és szomorú, hogy elég volt egy királyi család prominens tagját kitenni a bemutatkozó oldalra, sokan már elő is vették a bankkártyájukat. Tudatosnak kell lennünk és használnunk kell a józan eszünket. Ne dőljünk be mindennek, amit elénk tesznek, a gyanakvás és kérdésfeltevés legyen előtérben.

Ellenőrizzünk minden állítást, használjuk a Google-t, keressünk rá arra, hogy mások mit mondanak az adott coinról és a mögötte álló emberekről.

Divat

A média tele van a blokklánccal, a csapból is ez folyik, főleg akkor, amikor elindulnak felfelé az árfolyamok. Sokan nem is értik a blokklánc alapelvét, csak sokat hallanak róla, így biztos hiteles, nyilvánvaló, hogy nem lehet vele bukni. Itt bizony minden befektetett dollár szépen fog fialni, kétség sem fér hozzá. A valóság azonban az, hogy nem csak nagyokat lehet nyerni a kriptopénzek világában, de hatalmasakat lehet bukni is.

Nemzetköziség

A kirptopénzek nem ismernek sem politikai, sem földrajzi határokat. Márpedig messziről jött ember azt mond, amit akar. Sokan azért dőlnek be egy csaló coin állításainak, mert a bitcoin is jó messziről jött, talán ázsiából, talán amerikából, micsoda siker lett belőle. Az emberi psziché része, hogy szeretjük a legendákat, egzotikus nevű emberek ködös állításait készséggel elhisszük, bizonyára nagyon okosak, tudják, hogy mit is csinálnak.

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy ezeket a lépéseket kötelező megtenni, mielőtt bármilyen blokklánc projektbe pénzt tennénk:

  • Mögöttes személyekről minden elérhető információ beszerzése.
  • Az adott piac megértése, lehetőleg beszéljünk valakivel, aki érti az adott részterületet és igazolni tudja, hogy valóban probléma az, amit a coin megcéloz.
  • A közösség véleményének megismerése, keressünk, kutassunk, fórumozzunk, tudjunk meg mindent a projektről.
  • Ellenőrizzük a roadmap-et is, ha egy coin-nak nincsenek határozott céljai, tervei, az nem jó jel.
  • Fontos azt is ellenőriznünk, hogy hány hasonló munka van a piac, ha tucatnyi hasonló coin várja az érdeklődőket, akkor hiába nem csalásról van szó, kicsi az esélye, hogy felmegy az árfolyam.
  • Végezetül pedig mindig, minden állítást kérdőjelezzünk meg, ha valamiben nem látszik a krisztálytiszta logika, akkor felejtsük el az egészet.

Használjuk a Kripto Akadémia Fórumát, a szakértőink szívesen segítenek felmérni, hogy befektetésre méltó coinról van szó, vagy egy újabb csaló társaságot találtunk meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img