Hamarosan kamatot is kaphatunk ERC20 tokenjeinkért

spot_img

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Coinbase hamarosan ERC20 tokenekkel bővítheti kínálatát. Valószínűleg ezzel hozható összefüggésbe, hogy befektettek a Compound startupjába, mely ERC20 tokenek kölcsönzésével foglalkozik.

Ahelyett, hogy egy tőzsdén vagy saját walletünkben tartanánk tokenjeinket, a Compound-on keresztül kamatot is kaphatunk értük. A tokeneket kikölcsönzőknek lényegében lehetőségük lesz majd azok shortolására, vagyis egy nagyobb mennyiségű token kikölcsönzése után azokat eladva, majd nyomott áron visszavásárolva tehetnek szert haszonra a kereskedők.

363 millió dollárt gyűjtött a szintén amerikai Robinhood, mely akár a Coinbase vetélytársává is vállhat. A pénzből az USA 50 tagállamában indítanák be kriptopénz kereskedő platformjukat. A Robinhood 2013 óta nyújt hagyományos tőzsdeiszolgáltatásokat, nemrégiben azonban a kripto felé is nyitott a cég.

https://www.youtube.com/watch?v=233RzfqYExI

A Robinhood előnye, hogy felületükön nem számolnak fel semmilyen jutalékot, bevételüket prémium szolgáltatásaikból szerzik. Ugyanakkor a kereskedés nem valós kriptopénzekkel, csupán azok névértékével folyik. Vagyis az oldal felhasználói nem utalhatják ki saját tárcájukba a kriptopénzeiket, nem rendelkeznek a privát kulcsok felett. A Wall Street Journal nemrégiben 5.6 milliárd dollárra becsülte a cég értékét.

Szintén amerikai hír, hogy a J.P. Morgan korábbi blokkláncért felelős vezetője szerint: “A bankok hamarabb fognak kereskedni a Bitcoinnal, mint azt a legtöbben gondolnák.”

Mindeközben a francia pénzügyminiszter Európa ‘legkripto-aktívabb’  országává szeretné tenni hazáját. Szerinte azok az országok, melyek nem proaktívak és homokba dugják a fejüket lemaradnak. Japánban, Koreában és Hong-Kongban rengeteg pénz áramlik a szektorba és ezért Franciaországban is meg kell teremteni az ennek kedvező jogi és adózási feltételeket.

Az Európai Parlament szintén hasonlóan áll ehhez kérdéshez. A napokban kiadott állásfoglalásukban a kisvállalkozások számára ajánlják a blokklánc technológiát és az innovációt elősegítő törvénykezést javasolnak tagállamaik részére. Svájcban pedig elkezdték vizsgálni az E-Frank, egy államilag kibocsájtott kriptopénz létrehozásának lehetőségét.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img