BTC árfolyam: Mikor fordulunk már?

spot_img

A bitcoin árfolyama hamarosan kritikus szinthez érkezik, ezért úgy gondoltuk, érdemes gyorsan átnézni a grafikonokat, és találgatni egy kicsit arra vonatkozóan, hogy vajon mi következhet a következő napokban, hetekben. Néhány aktuálisan felkapott kriptótól eltekintve az egész piac hangulatának indikátora a BTC árfolyammozgása.

A fenti grafikonon egy gyertya egy hét alatt lezajlott ármozgást jelez a BTC grafikonján. Jól látható, hogy a 10.000$-on elhalt emelkedés után az árfolyam mostanra háromszög alakzatot épített, melyből a következő napokban lefele kitörés vagy felfelé indulás várható.

Napos grafikon

btc grafikon napi
BTC/USD napos grafikon ahol egy gyertya egy napi ármozgást jelöl

A fehér nyillal kimelt rész egy kritikus, korábbi szintek és fontos mozgóátlagok által jelölt, támasz szint volt 8800-9000$-nál, amelynek letörésével lehetett számítani arra, hogy legalább a háromszög aljáig, hétezer párszáz dollárig eshet a BTC. Kérdés, hogy a trendvonal elérése után melyik irányba megyünk tovább. A grafikonon nem látható a túladottság (RSI indikátor) szintje, de fontos megjegyezni, hogy további esés esetén már elérjük a kritikusan túladott szintet a naposon, és legalább rövidtávú visszapattanásra lehet számítani.

Nagy kérdés azonban, hogy ez a visszapattanás még a háromszögön belül történik-e meg, ebben az esetben indulunk vissza 9000-re és bullish kitörésben reménykedhetünk, vagy már alatta. Ha az árfolyam a következő napokban “kizuhan” a háromszögből, a vásárlók először a 7000-es szintet kell, hogy legyőzzék ahhoz, hogy további, komolyabb emelkedésben reménykedhessünk.

Ha a vásárlók továbbra sem veszik át az irányítást a piacon, februári eleji 6000$-os alj újbóli elérése vagy akár ennél komolyabb leszúrás is benne van a pakliban, lelkileg érdemes erre felkészülni, és stratégiát kidolgozni arra az esetre, ha megtörténik.

És ez a rengeteg pozitív hír?

A pozitív hírek fejlesztésekről, együttműködésekről, támogató szabályozásról, céges adopcióról és nagybefektetők érdelődéséről egyelőre mind csak átmeneti ugrásokat tudnak produkálni de az általános piaci hangulatot látszólag nem befolyásolják. Fontos nem elfelejteni azonban, hogy a mostani 7500$ körülbelül háromszorosa az egy évvel ezelőttinek. A hosszas konszolidáció, ugyan napról-napra nézve fájdalmas, kizoomolva már teljesen normális.

A hype pedig, az árfolyamok szenvedése ellenére, nem hagyott alább, sőt…

Sentinel ICO: 17 másodperc, 5 millió dollár

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img