A Poloniex megtévesztette a felhasználóit

spot_img

A Poloniex – amit jelenleg a Goldman Sach-hoz köthető Circle birtokol – váratlanul, figyelmeztetés nélkül tette kötelezővé a személyes adatok, fotó és igazolvány benyújtását. Mindezt úgy, hogy tavaly decemberben ígéretet tett arra, hogy lesz lehetőség elhagyni a rendszert még annak előtte, hogy ez megtörténne.

Jelenleg 14 napos határidőt szabott a tőzsde a felhasználói számára arra, hogy a KYC eljárásnak alávessék magukat. Azonban amíg ez nem történik meg, minden funkciót befagyaszt. Nem csak betenni, de kivenni sem tudnak pénzt azok, akik nem akarják azonosítani magukat.

Nem szabad elmenni amellett a tény mellett, hogy a Poloniex konkrétan csapdába csalta a kereskedőket, hiszen hivatalos csatornán keresztül biztosította a felhasználóit arról decemberben, hogy le fogják tudni hívni a tőkéjüket azonosítás nélkül.

Withdrawals will remain enabled at the daily withdrawal limits prior to the deadline.

Ez a húzás teljes arcvesztést jelent a cégnek, és direkt módon károsítja meg azokat, akiknek nincs szándékukban vagy módjukban azonosítani magukat. Jelenleg az erre irányuló kérdésekre nem is válaszolnak, csupán a hivatalos fal-szöveget másolják be mindenhová:

Like all registered money services businesses, Poloniex is committed to compliance with all applicable law requiring identification and verification of its customers.

Ti mit gondoltok erről? Mennyit ér a Poloniex szava ezek után?

 

via Bitcoinist

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img