Licenszelt pénzügyi szolgáltatóvá válhat a Coinbase és a Circle

spot_img

A Coinbase jó úton halad affelé, hogy az amerikai szövetségi törvényeknek megfelelő, szabályozott brókercéggé válljon. Amennyiben ez sikerül, a Coinbase-nek lehetősége lesz arra, hogy olyan kriptopénzekkel bővítse kínálatát, melyek a jelenlegi szabályozások értelmében értékpapírnak mínősülnek és ezért forgalmazásuk szigorú szabályokhoz kötött.

Hogy ez lehetővé válljon, a Coinbase-nek hivatásos bróker licensszel és az alternatív eszközök kereskedésére vonatkozó engedéllyel kell rendelkeznie, mindemellett pedig regisztrált pénzügyi tanácsadóvá kell válnia. Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) már régóta vizsgálja a különböző kritpo eszközök besorolását, ami miatt már több kriptopénzt is el kellett távolítani a helyi tőzsdék kínálatából.

A Coinbase háza tájáról elmúlt hónapokban érkező hírek, miszerint tömegesen veszik fel az új alkalmazottakat, külön szolgáltatást vezetnek be az intézményes befektetők számára, valamint hogy egy ERC20 tőzsdével karöltve hamarosan elindítják a Coinbase Pro kereskedő platformját mind arra utal, hogy tudatosan készülnek és építik fel a szabályozott piac magas szintű kiszolgálását lehetővé tevő infrastruktúrát.

Hasonló tervei vannak a Poloniexet nemrég megvásárló Circle-nek (Goldman Sachs) is. Céljuk a SEC engedélyének megszerzése mellett, hogy az amerikai számvevőszék hozzájárulását is megszerezzék, mellyel az első olyan kripto tőzsdévé válhatnak, ami banki szolgáltatásokat is nyújthat ügyfelei számára.

Amennyiben az engedélyezési eljárások sikerrel zárulnának, azzal elhárulna minden jogi akadály az amerikai nagybefektetők (pl.: nyugdíjbiztosítók, szakszervezeti alapok) piacra lépése elől. De ez nem csak a Coinbase és a Circle számára lenne siker, hanem előrelépés lenne az amerikai pénzügyi felügyelet és szenátus részéről is, ahol a kirptopénzek témája már régóta vita tárgyát képezik.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img