LocalBitcoins: Vásárlás újra a csúcson Venezuelában

spot_img

A tavaly tavaszi csúcshoz képest 2017 második felében, az árfolyamok növekedésével párhuzamosan, folyamatosan csökkent a LocalBitcoins segítségével gazdát cserélt Bitcoinok száma az országban. Aztán a januári eleji alt robbanás végén újra emelkedőbe váltott a piac, melyben valószínűleg az eldurvuló infláció is komoly szerepet játszik.

(borítókép forrása: coin.dance)

A januárban keződődő emelkedő trend oka az, hogy mikor valaki elad LocalBitcoins-on, a másik oldalon természetesen egy vásárlás történik, így a grafikonon a pánikban bitcointól szabaduló emberek eladásai is egy-egy vásárlást eredményeznek. A tranzakciószám tehát hónapok óta emelkedik, mostanra 4-5x forgalommal az év elején látotthoz képest. A fenti grafikonon látható kiugrás a múlt héten elképzelhető, hogy adathiba, hiszen például egy helyi kripto site hasonló témájú cikkében nem látható.

Egyszerűbb mérlegen mérni

Az emelkedés másik oka a venezuelai hiperinfláció, mely egy héttel ezelőtt érte el a 27.000%-ot az idei évre. A pénz folyamatos értéktelenedése a lakossági megtakarítások élpárolgásával fenyeget, ezért olyan értéktárolóra van szükségük, amely hozzáférhető, mozgatható és lehetőség szerint biztonságos is.

Forgalom növekedése bolivárban. Katt a képre a nagyobb méretért!

A kép magáért beszél, év eleje óta a BTC forgalom 4-5szörösére, a bolivárban mért forgalom ezzel szemben több, mint harmincszorosára növekedett (a kiugróan magas hetet nem számítva).

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img