Inflácó? Defláció?

Nem bírom tovább. Rengetegen használják tévesen az infláció és defláció fogalmát.

Itt az én nézetem.

A központi bankok aggresszívan inflálják el pénzünk monetáris alapját. 2008 óta, az amerikai Federal Reserve 0.8 trillió dollárról 7.1 trillió dollárra duzzasztotta saját mérlegét.

Miért ilyen alacsony a fogyasztói árinfláció?

Olykor-olykor a közgazdászok rivaldafényre vágyva, előjönnek modelljeikkel, melyek a jövőbeni várható inflációt vetítik előre. A jelenlegi koronavírus-lezárások sem kivételek. Számos közgazdász figyelmeztetett bennünket a lehetséges, elszabaduló inflációra, mivel a gigantikus monetáris stimulus a negatív, kínálat oldali sokkal párosul. Mások azon aggódnak, hogy a monetáris és fiskális stimulus nem tudja eléggé kompzenzálni a magánszektor fogyasztásának kiesését, mely egy deflációs spirálba lökheti a gazdaságot. Azonban, mindkét fél téved általában.

A jegybankok és a következő válság: a deflációtól a stagflációig

A világ összes kormánya és jegybankja a következő 3 fő lépéssel küzd a járvány ellen:

hatalmas likviditási injekciók és kamatvágások a piac és hitelezés megsegítésére
sosem látott költségvetési programok, melyeknek célja a kölcsönök és támogatások nyújtása a reálgazdaság számára
robosztus állami költekezés, alapvetően a jelenlegi kiadási és enyhítési intézkedések révén
Ugyanakkor, ezek még mélyebb problémákat okozhatnak, mint maga a jelenleg orvosolandó.

Ki fogja mindezt kifizetni?

Az Egyesült Államok kormánya több trilliónyi dollárt kölcsönöz és költ arra, hogy mindenkit kimentsen. Ezt a semmiből nyomtatott pénz segítségével fedezik. Egy új InfoWars által készített interjúban, Peter Schiff felvetette azt a kérdést, amit nem sokan tesznek fel mostanában: Ki fogja végül mindezt kifizetni? Emlékeztet, hogy mi, méghozzá vagy adózás vagy infláció formájában.

Pár szó a deflációról

A defláció tényleg a végét jelenti az üzleteknek? Aligha. A defláció csakis az inflációs gazdaságban jelent gondot. Ellentmondásosnak hangzik, de a lényeg az, hogy egy vállalkozás a jövőbeni megfelelő működés (célok elérése, teremtése) felé irányul, és nem arra, hogy a múltat ismételje.

A végéhez közeledik a 150 éve tartó hitelexpanzió?

Az ezredforduló óta két világméretű bankválságot éltünk át: az első a dotcom lufi deflációs időszaka 2001-2-ben, a második pedig a 2008-9-es pénzügyi krízis, amelynek a Lehman Brothers esett áldozatul. Nyilvánvaló ezekből az esetekből, hogy a morális kérdések vitái, nem csak a bankok, de a nagyvállalatok és tőzsdék javára dőltek el. Továbbá, az amerikai költségvetés deficitje egy tartós alkotóelemmé vált.

Miért nem kéne az Államnak a defláció ellen harcolnia

A legtöbb szakértő szerint, a defláció rossz hír, hiszen az a csökkenő árakra való várakozást idézi elő. Ezáltal, úgy gondolják, a fogyasztók nagy valószínűséggel elnapolják a vásárlást, mivel a jövőbeni alacsonyabb árakra várnak majd.
Ez az összesített fogyasztást és emiatt a teljes gazdaságot gyengíti. Emellett, ezek a véleményvezérek, azt is megfogalmazzák, hogy a defláció megelőzése, megvéd bennünket a válságtól is.

jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel