A kriptovaluták árai bizonyítják az inflációs aggodalmakat

spot_img

Korábbi cikkünkben már közöltük, hogy a bitcoin ár ugrását az inflációs aggodalmak okozhatják a JPMorgan szerint. Ez ügyben olyan prominens személyiség is felszólalt, mint Peter Thiel vállalkozó és kockázati tőkebefektető. Véleménye szerint is a bitcoin és más nagyobb kriptovaluta árfolyama azt mutatja, hogy az inflációs aggodalmak valósak. A milliárdos befektető felhívta a figyelmet arra, hogy az infláció válságos pillanatban van, előadásában pedig bírálta az amerikai jegybankot.

Peter Thiel, a PayPal és a Palantir Technologies társalapítója szerint a kriptopénzek árfolyama bizonyítja az inflációval kapcsolatos aggodalmakat. Thiel egy konferencián beszélt a növekvő inflációról és az amerikai kormány válasz lépésről fejtette ki gondolatait.

Nem volt különösebben lelkes a bitcoinért és más kriptovalutákért a jelenlegi áron, azt mondta, hogy „nem biztos, hogy agresszívan kellene vásárolni”. Úgy véli azonban, hogy maga az ár a „válság pillanatát” jelzi, és sajnálta, hogy korábban nem vásárolt több bitcoint.

Thiel megjegyzéseinek nagy része a Federal Reserve bírálatával volt kapcsolatos, ahogyan a jelenlegi gazdasági helyzetet kezelik. Azt mondta, hogy a központi bankrendszer nem ismerte fel a helyzet jelentőségét.

Az amerikai jegybank az elmúlt években több trillió dollárt nyomtatott, amit sokan kritizáltak. Ezen túlmenően a hivatal mérlege óriási mértékben nőtt, 2020-ban több eszközt vásárolt, mint a nagy recesszió idején. Ez az inflációval kapcsolatos aggodalmakat is kiváltotta.

A bitcoin önmagában alacsonyabb inflációs rátával rendelkezik, mint bármely más fiat valuta, és általában jó fedezeti eszköznek számít. Több vállalat éppen emiatt kezdte el felvenni az eszközt az állományába.

Ezek közül a legismertebb a MicroStrategy, amely a kriptovalutába befektető nagyvállalatok zászlóshajója. Michael Saylor vezérigazgató a bitcoint a digitális aranyhoz hasonlította, és azt mondta, hogy jobb választás, mint maga a nemesfém.

Eközben Thiel saját cége, a Palantir is fontolgatja a bitcoinba való komolyabb befektetést. Ennek előkapujaként a PayPal és a Venmo példáját követve a cég már elkezdte elfogadni a bitcoint fizetőeszközként ügyfeleitől.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/beincrypto/

A JPMorgan szerint az inflációs aggodalmak okozzák a bitcoin ár ugrását nem pedig az induló ETF-ek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img