Ismét nőtt az infláció az Egyesült Államokban

spot_img

A bitcoin árfolyama alig változott a múlt hét csütörtöki fogyasztói árindex (Consumer Price Index – CPI) bejelentés óta, ami a közgazdászok várakozásai szerint alakult.

Az amerikai infláció februárban új, négy évtizedes csúcsra emelkedett jelezve, hogy a kereslet és kínálat aránytalansága alig javult az emelkedő gázárak közepette.

A fogyasztói árindex 7,9%-ra nőtt az elmúlt 12 hónapban, ami 1982 óta a leggyorsabb emelkedésnek számít – jelentette csütörtökön az Amerikai Munkaügyi Minisztérium Munkaügyi Statisztikai Hivatala. A fogyasztói árindex 0,8%-kal emelkedett februárban, ami gyorsabb volt, mint a januárban jelentett 0,6%-os növekedés.

Az ingadozó élelmiszer- és energiaárakat figyelmen kívül hagyó úgynevezett maginfláció viszont 0,5%-kal emelkedett februárban, lassabban, mint ahogy azt az elemzők várták. A maginflációs rátát a szálláshelyek, a szabadidős tevékenységek, a háztartási bútorok és a légitársaságok viteldíjainak árának emelkedése okozta.

A bitcoin öt perccel a CPI jelentés közzététele után stabilan 39 300 dolláron állt. Egyes kereskedők a bitcoint az infláció elleni fedezetnek tekintik korlátozott kínálata miatt.

A benzin ára 6,6%-kal emelkedett februárban, ami a teljes árindex havi növekedésének egyharmadát tette ki – közölte a statisztikai hivatal. Elemzők szerint az emelkedő olajárak magasabbra fogják nyomni az inflációt, és így a bitcoin árát is.

A munkaügyi minisztérium szerint a háztartási élelmiszer index megdöbbentő 8,6%-kal ugrott meg 2021 februárja óta, ami a legnagyobb éves növekedés 1981 óta. A marhahús 16%-kal emelkedett ugyanebben az időszakban.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/coindesk, the economic times/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img