Recesszióra figyelmeztet a Bank of America

spot_img

A Bank of America (BofA) recessziót vetít előre, mivel a FED szigorítja monetáris politikáját, az amerikai gazdaságra nehezedő inflációs nyomás pedig egyre csak növekszik.

A Reuters jelentése szerint Michael Hartnett, a BofA vezető befektetési stratégája heti jegyzetében arra figyelmeztetett, hogy az amerikai gazdaság még mélyebbre süllyedhet az általa inflációs sokknak és kamatlábsokknak nevezett folyamatok során.

A Federal Reserve múlt héten jelezte, hogy májustól elkezdi leépíteni jegybanki eszközeit “mennyiségi szigorítás” miatt. A FOMC márciusi ülésének jegyzőkönyve szerint a biztosok többsége pedig azt szeretné, ha a jegybank 50 bázisponttal emelné az irányadó kamatlábat, az inflációs adatok csökkentésére irányuló terv részeként.

Jeremy Powell múlt héten szerdán azt is hangsúlyozta, hogy “az amerikai gazdaság nagyon erős és jól felkészült a szigorúbb monetáris politika kezelésére”. Egyúttal azonban azt is megjegyezte, hogy “az inflációnak valószínűleg hosszabb időbe fog telni, amíg visszatér az árstabilitási célunkhoz, mint ahogyan azt korábban előre jeleztük”.

A biztosítékok ellenére a szakember mégis a recesszió kibontakozására számít, és a munkanélküliségi ráta 1,5%-os emelkedését jósolja.

A kriptovaluták és a nyersanyagok erősödése várható

Michael Hartnett azzal érvel, hogy a gazdasági zavarok közepette a készpénz, az árucikkek és a kriptovaluták valószínűleg erősen kiemelkednek majd és felülmúlják a kötvényeket és a részvényeket.

Alkesh Shah, a bank globális kripto- és digitális eszközstratégája kizárta a kriptotél lehetőségét annak ellenére, hogy az amerikai jegybank és a mikrogazdasági ellenszél valószínűleg korlátozza majd a kriptovaluták felfelé ívelését. Számára az elfogadás szintje és az iparágban zajló fejlesztési tevékenységek gyors növekedése csak a kriptovaluták erejéről árulkodik.

A Bank of America sokáig figyelmen kívül hagyta a kriptovalutákat. 2021 nyara óta támogatja a születőben lévő iparágat, kriptovaluta kutatócsoportot hozott létre és bitcoin határidős kereskedési szolgáltatást indított egyes ügyfelei számára.

Egy januári, a digitális eszközökre összpontosító jelentésében a bank fontosnak nevezte a BTC-t, kijelentve, hogy a kriptoipar “túl nagy ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk” és dicsérte a különböző natív érméket, mint például a Solana és a Chainlink.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/zycrypto, forbes/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img