Bedönti-e a piacot az Ethereum?

Megosztom

Minden korábbinál magasabb szintet értek el az Ethereum short szerződések száma, vagyis egyre többen számítanak az Ethereum árának további zuhanására.

Nem is olyan régen hasonló dolog történt a Bitcoinnal is. A sárga vonallal jelölt részen azonban valaki bevásárolt a piacon, és ezzel likvidálta a short pozíciókat…

…a BTC árfolyama pedig 1 óra alatt $1000-ral nőtt.

Hogy az Ethereummal is ez fog-e történni? Nem lennénk meglepődve, ha hasonló véget érne a dolog. És hogy mi okozta a shortok számának ilyen drasztikus mértékű emelkedését? Erre két magyarázat is adódhat.

Az első a nemrég zárult Consensus alatt elterjedt pletyka, miszerint az amerikai értékpapír felügyelet nem regisztrált értékpapírként kategorizálná az Ethereumot, ami azt jelentené, hogy Amerikában be kellene szüntetni a vele való kereskedést. Tekintettel arra, hogy az amerikai tőzsdék (pl.: Coinbase) a forgalom jelentős részéért felelősek, ez szinte biztos a mélybe lökné az Ethereum árfolyamát, a shortolók pedig talán erre a bejelentésére várhatnak.

A másik lehetőség az EOS pénteken induló mainnetje és a most véget érő, immár egy éve tartó ICO, mely során több mint egymillió Ethereumot gyűjtöttek össze. Pár embernek azonban feltűnt, hogy ennek nagy része elkezdett a Bitfinex tőzsdéjére vándorolni, amit a Sanbase adatai is megerősítenek: Az elmúlt 30 nap során 1.38 millió Ethert utaltak át az EOS ICO számlájáról.

Hogy miért, arról több elmélet is született. Egyesek szerint egy hatalmas exit scamnek lehetünk tanúi, tehát a “fejlesztők” egyszerűen csak fogják a pénzt és lelépnek. Mások azt mondják, hogy az Ethereum árának bedöntése után az olcsóbban akarnak mindent visszavásárolni, de vannak olyanok is, akik szerint az Ethereum lehetséges ellenfelének tartott EOS ezzel a módszerrel akarja gyengíteni vetélytársát.

Akárhogy is, az Ethereum árfolyama lehet az, mely most magával rántja az egész piacot. Mivel a BTC/Ethereum arbitrázs kereskedő botok folyamatosan próbálnak hasznot húzni a tőzsdék árfolyamai között adódó eltérésekből, az ETH képes lehet visszahúzni a BTC árfolyamát is, amit természetesen az egész piac követ. Márpedig a Bitfinexen a nap során 30 dollárral is olcsóbban lehetett Ethereumot vásárolni. A mélyponton például $492-ért, miközben az össze többi tőzsdén $520 és $530 között kereskedtek az ETH-tel.

Mivel az EOS Ethereum készletei már kimerülőben vannak, hamarosan kiderül, tényleg nekik köszönhetjük-e a mai áresést.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel