Kriptofüggőket kezelnek Skóciában

Megosztom

Ha eddig nem lett volna elég okunk párhuzamot vonni a kripto és a szerencsejátékok között, most itt az újabb: hamarosan kriptofüggők kezelésére szakosodott program indul egy skóciai rehabilitációs központban – írja a Sky News.

Mielőtt elküldenénk a klinika címét és telefonszámát annak az újonc barátunknak, aki 10.000 forintos első vétel után naponta negyven alkalommal ellenőrzi az árfolyamot, meg kell említeni, hogy a klinika kifejezetten a kereskedés miatt kialakult függőséggel foglalkozik. Állítólagos szakértők szerint ugyanis az, aki a kereskedés rabjává válik, olyan viselkedési mintát mutat mint a szerencsejátékok szenvedélybetegei.

Chris Burn szerencsejátékosok kezelésére szakosodott orvos szerint a magas kockázat, a folyamatosan ugráló árfolyamok vonzzák a problémás, erre fogékony szerencsejátékosokat. „[a kereskedés] izgalommal jár és képes kiszakítani a valóságból. A bitcoinnal rengetegen kereskedtek és sokan óriási profitot vagy éppen veszteséget realizáltak, ez egy klasszikus buborék szituáció. ” – mondta az egy mondaton belül tőzsdeguruvá avanzsálódott kezelőorvos.


A képen a peeblesshire-i Castle Craig Hospital rehabilitációs központ

A kezeléseket vezető Toni Marini is hasonlóan nyilatkozott, szerinte a kripto kereskedésfüggőség egyfajta eszkapizmus, amibe az emberek önmaguk és a világ elől menekülnek. A klinika egy saját, kóros szerencsejátékosok kezelésre is használt, továbbfejlesztett módszertannal veszi kezelésbe az arra rászorulókat.

Arról nem szolgáltak információval, hogy hány embert érint a függőség és hányan jelentkeztek kezelésre.

 

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel