4 000 000 dollár, másodpercek alatt

spot_img

Nálunk is látható volt a mozikban Ashton Kutcher több filmje is, a hollywoodi sztár sokak nagy kedvence, valóban tehetséges színész. Viszont kevesen tudják róla, hogy egyben zseniális tech befektető, ritkán nyúl mellé, appokba, websiteokba, újabban pedig kirptopénzekbe is fektet.

Bár superman-t nem ő játszotta legutóbb, úgy tűnik, a való életben mégiscsak megtestesíti a híres képregényhőst, hiszen a tehetsége mellett még a szíve is jó nagy. Nemrég a szintén nagyon népszerű Ellen Show vendége volt, váratlanul bejelentette, hogy a Ripple egyik befektetőjévé vált.

Itt nincs vége a sztorinak, a műsorban meglepte Ellen-t azzal, hogy négy millió dollárt adományozott a gorillák megmentéséért dolgozó szervezetének. Magát a tranzkaciót is láthatjuk az alábbi videóban, Kutcher Ruandai frank-ba transzferálja a dollárösszeget, érdemes megnézni, döbbenetes a sebesség és az egyszerűség.

Ellen könnyes szemekkel nyomta meg a küldés gombot, remek látni, ahogy az innováció és nemes szándék találkozik. A Ripple sok kripto rajongó szemében kakukktojásnak számít, hiszen pont azokat szolgálja ki, akikkel szembehelyezkednek a kriptopénzek, a bankokat.

A Ripple blokklánc nem publikus, nem üzemeltethet bárki egy csomópontot az elosztott hálózat kiszolgálására. Privát blokkláncról van szó, a Ripple mögött álló cég tartja fenn a csomópontokat. A rendszerben mozgó kriptopénz az XRP, a nemzetközi banki utlások gyorsítása a cél.

Tény és való, ma az egyetlen módja annak, hogy egyetlen napon belül pénzt juttassunk el a világ egyik pontjáról a másikra az, hogy felszállunk egy repülőre egy táska pénzzel. Akár négy napba is telhet egy nemzetközi banki utalás, az XRP-vel viszont négy másodperc alatt készen is vagyunk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img