Jön a McAffe papírpénz

spot_img

Valamilyen John McAffe féle őrültség nélkül nem teljes a hét. A legújabb vízió a kriptó fedezettel bíró papírpénz.

Természetesen soha az életben nem kapnák meg az állami engedélyeket egy valódi FIAT valuta kibocsátására, ezért formálisan gyűjthető ajándéktárgyként fogják árusítani, de mivel bármikor becserélik majd kriptóra, ami pedig valamiféle értékkel mindenképp fog rendelkezni, ezért… valójában ez mégiscsak pénz, csak néhány extra lépéssel.

Amilyen bolondnak hangzik egyébként a koncepció elsőre, éppen annyira okos második vizsgálatra. Nagyon-nagyon sokan informatikai analfabéták, és se kedvük, se módjuk beletanulni a kriptós ezmegazba. Ugyanakkor ha ismernek néhány személyt, akik megbízhatóan elfogadják nekik a kis papír utalványaikat, akkor nagyobb hajlandósággal csatlakozhatnak be a láncba. És a kriptó legfontosabb princípiuma  – miszerint ne legyen centralizált, és ne legyen a fennálló pénzügyi elit eszköze – úgy se sérül, ha ki van nyomtatva éppenséggel.

Persze ez csak az elmélet. A gyakorlatban ha lesz is valaha kriptó által fedezett készpénz, az nem a McAffe bankó lesz megérzéseim szerint. De arra jó lesz, hogy pár ezer rajongó bevásároljon, és tovább hízzon emberünk számlája.

A papír pénzük fedezete nem mellesleg egy olyan kriptó lesz, aminek pedig a fedezete, hogy ha beváltod, találkozhatsz McAffé-val személyesen annyi ideig, amennyi coin-t erre szántál. Ki van ez találva. Azt hiszem le is adom a megrendelésem…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img