Háromból egy német jó befektetésnek tartja a kriptopénzeket

spot_img

A német Postbank friss kutatása szerint a németek 29%-a jó befektetési lehetőségként tekint a kriptopénzekre. Idén február elejétől egészen március végéig zajlott a kutatás, 3 100 résztvevő megkérdezésével. A fiatalabb generáció, a 18 és 34 év közöttiek körében minden második megkérdezett nyilatkozott úgy, hogy érdeklik a kriptopénzek mint befektetési lehetőség.

Ők a teljes vizsgált csoport negyvenhat százalékát adták, 14%-uk tervezi, hogy kriptopénzt vásárol vagy bányászatba kezd a következő egy év során.

Ez a szűkebb csoport azonban csupán nyolc százalékát adja a teljes népességnek, Dr. Thomas Mangel, a Postbank digitális fejlesztésekért felelős vezetője szerint nem szerencsés, ha a fiatalok a kriptopénzekre alapozzák a jövőjüket, hiszen jelentős kockázattal bíró területről van szó.

A kutatás a nemek közti különbségeket is vizsgálta, kiderült, hogy a nők számára fontosabb a pénzügyi rendszerek függetlensége, a nagy nyereség lehetősége és az anonimitás viszont a férfiaknak bizonyult fontosabbnak.

Ötből egy alany nyilatkozott úgy, hogy “fantasztikusnak” tartja a lehetőséget, hogy részt vehet a kriptopénzek világában.

A 18-34 évesek 29%-a érzi úgy, hogy “szakértője” a területnek, ezzel szemben a teljes csoportnak csupán 20%-a mondta azt, hogy érti az új technológiát. Azért is érdekesek ezek az eredmények, mert idén év elején szabadesés szerűen zuhantak az árfolyamok, mégis pozitívan vélekednek a németek az új digitális fizetőeszközökről.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img