USA: Újabb árfolyam-manipulációs vizsgálat indult

Megosztom

A Wall Street Journal jelenti:  Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) nagy mennyiségű kereskedési adatot kért be több kriptotőzsdétől. Vizsgálatot indítanak ugyanis a bitcoin határidős ügyleteket bonyolító CME Group és négy kriptotőzsde közötti balhé miatt.

A hír szerint a CME Group a saját, egyébként a CFTC felügyelete alá tartozó, termékéhez figyelembe vett árfolyamok négy kriptotőzsde árainak átlagolásából származnak. Felmerült a gyanú, hogy a négy tőzsdén árfolyam-manipuláció zajlott, ez pedig nyilván befolyásolta a CME árfolyamait is. Ennek vizsgálatához a CME kereskedési adatokat kért a Bitstamp, Coinbase, itBit és Kraken tőzsdéktől, de nagyon nehezen jött csak össze a dolog. Ennek egyik oka az, hogy nem volt szerződésük adatszolgáltatással kapcsolatban, ráadásul a CME egy olyan harmadik félen keresztül szedte össze a tőzsdék adatait, amely piaci vetélytársa volt az említett négy szereplőnek.

Most az amerikai hatóság együttműködést kért az ügy résztvevőitől, amely vonatkozik mind az adatok átadására, mind a további kooperációs és kivizsgálási hajlandóságra.

Május végén mi is írtunk róla, hogy a CFTC az amerikai igazságügyi minisztériummal közösen vizsgálódik a bitcoin és egyéb kriptopénzek árfolyammanipulációjával kapcsolatban. A mi szerény véleményünk a témában az, hogy teljesen egyértelmű, hogy van manipuláció, amely egészen addig fog folytatódni, amig lehetőség lesz rá. A vizsgálatról bővebben:

Amerikai hatóságok vizsgálják a Bitcoin árfolyamának alakulását

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel