Füves kriptopénz a világ legfontosabb diplomáciai eseményén

spot_img

A Dennis Rodman aka. a Féreg, mint az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor közötti találkozó szervezésének egyik meglepő sarokpontja, ellátogatott Szingapúrba a történelmi jelentőségű találkozóra. Rodman pedig, mivel a PotCoin arca, nyilván kihasználta a reflektorfényt egy kis népszerűsítésre. Az utóbbi napok legnagyobb jóindulattal is gyengélkedőnek nevezhető piacán a mutatvány hatására közel 20% emelkedést produkált a POT.

PotCoin

A hivatalos oldal szerint 100 mrd dolláros legális marihuánapiacot célzó, bányászható kriptopénz ultrabiztonságos, gyors és alacsonyak a tranzakciós költségi, ezzel pedig nagyjából el is jutottunk az értékajánlat végére. Az oldal alapján semmivel nem tud többet, specializáltabbat a PotCoin, mint mondjuk a Litecoin. A jelenlegi 21 millió dolláros market capből azért látszódik, hogy hiába nincs különleges use-case, egy név és egy arc elég ahhoz, hogy millárd forintokkal gazdagodjanak a leleményesebbek a kriptopénzek piacán. A jelenlegi piaci gyengélkedés aktuális mélypontján pedig remekül jött nekik a mostani megjelenési lehetőség.

Fogadtatás

Ha egy tweettel kellene összefoglalni a történteket:

“Ide jutott a világ. A demokratikus világ állítólagos vezetője a legrégebbi szövetségeseivel keménykedik [védővámokkal, G7 zárónyilatkozat alá nem írással -szerk.], amiért rossz fényben tüntették fel várva-várt találkozója előtt, az emberi jogok legdurvább megsértőjével. Mindezt egy marihuána ICO-t reklámozó ex-NBA-s kommentálásával.”  Tavaly február óta van PotCoin, szóval az ICO rész nem stimmel, a többi nagyjából helyén van. Mindez a CNN-en, az amerikai mainstreamben. A marihuána kriptó szereplése a szkeptikusokat valószínűleg csak megerősíti abbéli meggyőződüskben, hogy ez a technológia bizony nem több, mint tulipánhagymák és Ponzi-sémák újabb inkarnációja.

A PotCoin szponzorálta egyébként a Féreg tavaly nyári phenjani látogatását is. A fent is linkelt index cikket Rodman és a kosárlabda szerepéről a mostani eseményekben érdemes elolvasni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img