Ripple CEO: Abszurd azt hinni, hogy a Bitcoin világpénz lesz

spot_img

Híres emberek cicaharca következik. Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója a 2018 Stifel Cross Sector Insight Conference rendezvényen beszélt Bostonban, a Bitcoin világpénz szerepéről:

“Néhány kiemelkedő személyiség, köztük még Steve Wozniak is, arról beszél, hogy egy olyan világot képzel el, ahol a bitcoin az elsődleges világvaluta. Szerintem ez abszurd. Nem hiszem, hogy bármely jelentősebb ország ezt hagyná megtörténni. Egyébként meg, nincs is értelme.” Fontosnak tartotta beszélni a bitcoinbányászat jelenlegi állapotáról is, melyről szerinte kevés szó esik, pedig nem lehet elmenni mellette: “A Bitcoin hálózatot valójában Kína irányítja. 4 kínai bányász [pool] a teljes hálózati számítási kapacitás több, mint 50%-ával rendelkezik. Honnan tudjuk, hogy Kína nem avatkozik be? Hány ország akar majd kínaiak által irányított világpénzt használni? Nem fog megtörténni.”

Ezzel kapcsolatban egyébként talán kedvező elmozdulás következik a következő egy évben, mivel az USA-ban, Kanadában és Oroszországban is komoly kapacitást állítanak csatasorba. Kérdés, hogy közben a legnagyobb kínai hardvergyártó, a poolokat is működtető Bitmain, milyen fejlesztéseket végez eközben.

700 millió dolláros befektetéssel hozzák létre a világ egyik legnagyobb bitcoin bányász üzemét

Azért érdemes tisztában lenni Wozniak érveivel is. Korábban ezt írtuk: “Szerinte a blokklánc hasznossága megfellebbezhetetlen bizonyosság. Teljes potenciáljának kiaknázása még egy évtizedbe fog kerülni, de az az évtized ugyanolyan nagyhatású lesz a társadalomra, mint a PC a hetvenes-nyolcvanas években.”

Az Apple társalapítója: Ez a következő nagy IT forradalom!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img