Csajok a blokk(lánc)on

spot_img

Ne tévesszenek meg az új ékszereim,
Ez még mindig, még mindig a helyi Jenny.
Régen csóró voltam, most megvan mindenem,
Mindegy, hova megyek, tudom, honnan jöttem (Dél-Bronx!)
Ne tévesszenek meg az új ékszereim,
Ez még mindig, még mindig a helyi Jenny.
Régen csóró voltam, most megvan mindenem,
Mindegy, hova megyek, tudom, honnan jöttem (Dél-Bronx!)

Így Jennifer Lopez, Jenny from the block című slágerének néhány sora. A fordító ügyesen el és megkerülte a magyarban kevésbé használatos “block”, vagyis lakóháztömb szót. A blokklánc forradalma viszont eléri a nőket is, éppen tegnap írtunk arról, hogy a szebbik nem körében kétszer annyian fontolgatnak kirptopénz befektetést, mint egy évvel korábban.

Néhány leleményes nő (és egy férfi) fel is fedezte a tátongó piaci rést, a CryptoChicks nevű szervezet célja, hogy minél több nő tanuljon bele a kriptopénzek és a blokklánc világába. Emellett az is cél, hogy vezető pozíciókba is kerülhessenek a kibontakozó iparban.

A rendezvények és képzések az üzleti élet és hierarchia bármely pontján álló nőknek szólnak, startuppereknek, közép és felsővezetőknek egyaránt. Sőt, “háziasszonyokat” és “nagymamákat” is várnak saját bevallásuk szerint.

Hackathon-ok szervezése is része a portfóliónak, Kanadától Amerika több városán át. De jelen vannak már Bulgáriában, a Bahamákon, Oroszországban is. Egy másik hasonló szervezettel is együttműködnek, a Woman4Blockchain kisebb vállalkozásnak tűnik egyelőre, de a cél szintén nemes.

“A képzéseink bárkinek elérhetőek, de elsősorban a nők oktatására fókuszálunk, hiszünk abban, hogy a nők segíthetnek abban, hogy a blokklánc elérje teljes potenciálját és pozitív változásokat hozzon a világba.”

Azt nem tudtuk meg, hogy pontosan mivel járulhatnak hozzá a nők ahhoz, hogy a blokklánc “teljes potenciálját” elérje, megfelelő felkészültség mellett nem biztos, hogy van bármiféle jelentősége annak, hogy nőként vagy férfiként éljük az életünket.

Az oktatás során megtudhatja minden érdeklődő, hogy mi is az a blokklánc, kinek a tulajdonában áll, milyen problémákat old meg, mit csinálnak a bányászok, mik azok a kriptopénzek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img