Reddit: “Pánikol a piac, úgyhogy én all-in megyek”

spot_img

Mondja egy komoly kommentcunamit indító poszt írója redditen, mivel még soha nem volt még ilyen biztos a kriptopiac jövőjében. Azt indírja, hogy az utóbbi hetek látszólagos optimizmusa és az új bull run (vásárlói piac) indulásának várakozásaitól átestünk a durva pánik módba, ez pedig számára olyan lehetőség, amely egyszer kínálkozik az életben.

Minden korábbi ICO profitját és egy direkt emiatt vállalt második állás bevételeit a számára szimpatikus projektekbe fekteti, még a kiadásait is csökkentette csak azért, hogy minél több coint vehessen. Szerinte a vérfürdő során történő bevásárlás, még ha két év is kell a piac újbóli berobbanására, elképesztően jutalmazó lesz majd egyszer, ha újra indul a hype ciklus.

Hogy tetszik az posztoló gondolkodásmódja? A poszt alatti 200 komment igen vegyes, de főleg negatív.

Felnőtt emberek vagyunk

Mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, és ezért csak ő maga a felelős. Szerencsére döntésképes felnőtt emberek vagyunk, így a rendelkezésünkre álló információk alapján a számunkra legjobbnak ítélt döntést hozhatjuk meg. Ha hősünk szerint az a jó döntés, hogy egyszerre mindenét befekteti, tegye. Nem biztos, hogy nem jön be a számítása még hamarabb, mint gondolnánk, hosszabb távon pedig őszintén reméljük, hogy igaza lesz.

A HODL, mint befektetési stratégia egy ugyanilyen döntés, amelyhez ugyan acél idegek kellenek, de a Bitcoin eddigi 9 és fél éve alapján hosszú távon működik a dolog.

A rizikó és a vele járó stressz az, ami miatt azért érdemes a posztolónál egy kicsit megfontoltabban állni ehhez a mostani “zuhanó kés” piachoz. Most készülsz először befektetni, hozzáraknál meglévő pozícióhoz, hogy átlagolj, vagy már lassan visszaszállnál, miután Tetherben pihentetted javaidat egy darabig? Van két tippünk:

Átlagolj

Az angolul dollar cost averaging-nek nevezett stratégia azt jelenti, hogy meghatározott időközönként, pl. hetente, havonta, vásárolunk a befektetésre kiszemelt kriptóból, ezzel kiegyenlítve az árfolyamugrások hatásait. A mostani piaci helyezetet figyelembe véve így sokkal jobb átlagárral fogunk rendelkezni, mintha egyszerre vettünk volna valahol.

Less a heti BTC grafikonról

RSI a heti grafikonon jelenleg 43 körül jár. Katt a nagyobb méretért! Forrás: tradingview

A heti BTC grafikon adhat némi támpontot azzal kapcsolatban, hogy meddig tarthat a mostani szenvedés. A képen fehérrel jelölt rész az RSI indikátor “túladott” zónájához való közelítést mutatja. Sokan abszolút humbugnak tartják a már megtörtént dolgokat mutató technikai elemzést, de ettől függetlenül érdemes megjegyezni, hogy 2014-ben az első emelkedési szakasz akkor indult, mikor a heti grafikonon a 30-as, túladott szintet elérte az indikátor az árfolyamokon keresztül.

2014-ben ez még nem volt elég a hosszútávú optimizmushoz: Közel négy hónappal később újra visszatért az árfolyam által az RSI 30-ra, viszont ez jelentette az alját, innentől folyamatos emelkedés indult, majd fél évvel (!) később megtörtént az első gyengusz trendváltás a heti grafikonon. A 2013 végi nagy csúcs és 2015 nyara között tehát nem volt trendváltás a BTC heti grafikonon, viszont mikor megtörtént, indult az új felfelé trend.

2018-ban akkor jöhet az új felfelé ciklus, ha először egy alacsonyabb csúcs, aztán pedig egy magasabb csúcs keletkezik a heti grafikonon. Az is látszik az ábrán, hogy a forgalom brutális mértékben csökken, a befektetők kiábrándultak. Ez teljesen normális, azonban a sebek nyalogatása után a korábbinál nagyobb számban fognak visszatérni, hiszen mindenki hallott a 20.000-es korábbi csúcsról, ami a mai árfolyamot nézve álomszerű 200%-ra van.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img