A futball világbajnokság jó hatással lehet a bitcoinra

spot_img

Napok óta focilázban ég a világ, megkezdődött az oroszországi VB. Nincs okunk panaszra, az első meccsek látványosak, izgalmasak, cikkünk születésekor éppen legyőzte a világbajnok Németországot Mexikó. Valóban az egész világ, legalábbis ahogy mondani szokták “a fél világ” focit néz most hetekig, a háttérben viszont nem kevés feszültséggel terhelt a globális közösség. Az USA ugyan nem vesz részt de a házigazda Oroszország alanyi jogon jelen van a tornán.

Pontosan kettejük ellentétei lehetnek jó hatással a legismertebb kriptopénz árfolyamára. Az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági szankciók ugyanis a pénzrendszereket is érintik, többek között a hétköznapi fizetési megoldásokat is. A Visa és a Mastercard is kénytelen volt nemrég megtagadni a szolgáltatásait a legtöbb orosz banktól az intézkedések miatt.

Azóta persze a felek megtalálták a módját, hogy bizonyos mértékig megkerüljék a szankciókat, de ez sem oldott meg minden problémát. Ráadásul az oroszok “Mir” néven saját banki fizetési rendszeren dolgoznak, a két bankkártya szolgáltatót ki is zárta a Kremlin az ország új fizetési megoldásokat gyűjtő Fintech szervezetéből.

Szóval vannak nehézségek, a világkupára látogatók találkozhatnak fennakadásokkal a pénzügyeik kapcsán. Márpedig sokan mennek, csak az egyik helyszín, Moszkva egymillió látogatót vár az esemény idejére. A helyi vállalkozókat viszont nem kell félteni, a világbajnokság közeledtével egyre több orosz szálloda jelentette be, hogy bitcoin-t is elfogad szolgáltatásaiért.

A 2017-es óriási rohamot a kriptopénz piacon idén jelentős árfolyamcsökkenések követték, a napi tranzakciók száma is megfeleződött, a múlt évi 400 000-es számról 200 000-re. Még csak most kezdődött a VB, meglátjuk, hogy mit hoznak a következő hetek a bitcoin árfolyamában.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img