Kenyában megjelent az első Bitcoin ATM

Megosztom

A kriptopénzek előretörése kapcsán arról szoktunk beszámolni, hogy Prága metrómegállóiban automatákat állítanak fel, vagy arról, hogy éppen mit mondott a témában az USA pénzrendszerének valamelyik meghatározó alakja. De nem feledkezhetünk meg a világ azon pontjairól sem, ahol az embereknek nem mindig magától értetődő a vezetékes víz, villany, a napi háromszori (vagy többszöri) étkezés.

Bizony, az úgynevezett harmadik világ is fejlődik a kriptopénzek terén (is). Kenyában megjelent az első Bitcoin ATM, egész pontosan a fővárosban, Nairobiban. Ez egyben az első kriptopénz ATM Kelet-Afrikában, az érdeklődők nem csak bitcoint, de litecoint is vehetnek.

A minimum vásárlási érték öt dollár, használhatunk amerikai dollárt és kenyai shillinget egyaránt. A híradás szerint már napi 15-20 embert szolgál ki az eszköz, nagy az érdeklődés. Egy helyi vállalkozó, Wangechi Kariuki áll a dolog mögött, elmondása szerint egy különösen könnyen használható ATM-et választottak.

Kenya sok szempontból előrébb jár mint hazánk ezen a területen, az állam létrehozott egy Blokklánc és Mesterséges Intelligencia bizottságot a fejlődés érdekében. Az elnök, Dr. Bitange Ndemo szerint hazájában a mobil fizetési megoldásokra is ugyanúgy szkeptikusan tekintettek néhány évvel ezelőtt, mint most a kriptopénzekre, azóta mégis széles körben elterjedt a szolgáltatás.

Ahogy a legtöbb országban, Kenyában is fenntartásokkal kezeli a területet a “klasszikus” pénzvilág, Patrick Njoroge a nemzeti bank elnöke azonban meglepően visszafogott nyilatkozatot tett:

“Nem vagyunk sem az innováció, sem a kriptopénzek ellen. Ismerjük meg az előnyöket és a hátrányokat. A pénzrendszerünk stabilitása és a rejtett kockázatok miatt viszont óvatosnak kell lennünk.”

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel