Újabb jelentés készült a Tetherről

spot_img

Régóta kétséges, hogy az USD értékét a kripto piacokon 1:1 arányban helyettesítő Tether mögött valóban ott áll-e az a fiat pénz mennyiség, amely legitimálja létezését.

Ennek a bizonytalanságnak vethet most véget, egy volt FBI igazgató által vezetett ügyvédi iroda vizsgálata, mely során megállapították, hogy a Tether számláin valóban ott van az a több mint 2 milliárd dollárnyi pénz, ami az USDT értékét hivatott biztosítani.

Bár a jó nevű cég által leadott jelentés némiképp növelheti a bizalmat a Tether felé, egy szakértők által végrehajtott teljes könyvvizsgálat lenne az, ami tényleg eloszlathatna minden kételyt az üggyel kapcsolatban. Az ugyanis, hogy a számlákon van a pénz még nem biztosíték arra, hogy valóban a Tether rendelkezik felette. Ez a 2.5 milliárd dollár például lehet egy olyan kölcsön is, amit egy harmadik fél számára vissza kell fizetnie a cégnek. Többek között erre adhatna választ egy valódi könyvvizsgáló által végzett átvilágítás, erre azonban úgy tűnik továbbra is várnunk kell.

Bár a tegnapi Bithumb hack-et követően a BTC veszített az értékéből, a Tether délutáni bejelentését követő órában szinte azonnal visszakorrigált az árfolyam, így a még mindig kétkedő felhangok ellenére alapvetően pozitívnak tekinthető a hír fogadtatása.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img