World Wealth Report a kriptopénzekről

spot_img

Kijött a Capgemini szokásos éves felmérésének eredménye, a World Wealth Report 2018. A kutatásban több mint 5000 high-net-worth individual, szabadfordításban gazdag ember véleményére voltak kiváncsiak a kutatók. A kérdések között ott voltak a pénzügyi piacokkal, a technológia penetrációjával, de különösen a vagyonkezeléssel kapcsolatos témák. Idén első alkalommal a kriptopénzeknek is szenteltek egy fejezetet, ennek eredményeit ismertetjük.

A Capgemini kategorizálásában gazdag embernek, HNWI-nek számítanak azok, akik legalább 1 millió amerikai dollár értékben birtokolnak eszközöket – a sajáthasználatú ingatlanjaik felett.
A kriptovalutákkal kapcsolatban az 5000 válaszadótól megtudhatjuk, hogy a gazdagok több mint fele érdeklődik a kriptopénzek iránt, globálisan 29% jelezte, hogy határozottan érdekli őt a kriptopénz és 27% mutatott alacsonyabb érdeklődést.

Az érdeklődés hátterőről az derült ki, hogy 39,3% befektetési lehetőséget lát a kriptopénzekben és mindössze 19% tekint értékőrzőként rájuk.

A megkérdezettek negyede tartja fontosnak, hogy vagyonkezelőik tájékoztassák őket a kriptopénzek piacáról. A kutatás szerint viszont a vagyonkezelők csak egy része teszi ezt meg, a gazdagok többsége nem jut intézményes úton tanácshoz.


A grafikonon a kriptopénzek vásárlása és tartása iránti érdeklődés megoszlása. Sötéttel az alacsony érdeklődés, a lilával jelzett csoportba a bizonytalanabb érdeklődők kerültek, a világoskékkel a magas érdeklődést jelölték.

A fenti grafikonon is látható, hogy Ázsia (Japán kivételével) és Latin-Amerika gazdagai magasan megelőzik a világ többi részét, ami az érdeklődést illeti. A két földrész milliomosai közül mindössze 20 ill. 10 százalék az, akit kevésbé érdekelnek a kriptopénzek. Az USÁ-ban, az európai országokban és Japánban a megkérdezettek kb. fele mutatott alacsony érdeklődést, amíg a gazdagok másik felét érdeklik a kriptopénzek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img