Április végén indulhat el a hongkongi spot kripto ETF-ek kereskedése

spot_img

A Hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottság (SFC) három-három spot Bitcoin és Ethereum tőzsdén kereskedett alapot (ETF) hagyott jóvá, amelyekkel április 30-án kezdhetik meg a kereskedést a Hongkongi Tőzsdén (HKEX).

A Bloomberg Intelligence ETF elemzője, James Seyffart X bejegyzése alapján az ETF-ek kibocsátóinak díjai is napvilágot láttak, amelyek meglepően alacsonyak lettek a várakozásokkal ellentétben. Akad köztük olyan konstrukció is, amely hat hónapra elengedi a díjakat, de utána is csak 0,3%-ot fog felszámítani. 

Részlet az AMC spot Bitcoin ETF dokumentumából

“A spot Bitcoin és Ethereum ETF-ek biztonságos, hatékony és kényelmes befektetési lehetőséget kínálnak a lakossági és intézményi befektetőknek szabályozott keretek között” – nyilatkozta Thomas Zhu, a China AMC digitális eszközökért felelős vezetője a tőzsdei jóváhagyást követően.

Részlet a Bosera Hashkey spot Bitcoin ETF dokumentumából

A spot Bitcoin és Ethereum ETF kibocsátók között találjuk immár hivatalosan is, a China Asset Management-et (China AMC), a Harvest Global Investments-et, valamint közösen a Bosera International és a HashKey Capital-t. Mind a három kibocsátónak a Bank of China International-Prudential Trustee Limited (BOCI-Prudential) a letétkezelője.

A Seyffart által megosztott táblázat szerint a spot Bitcoin és Ethereum ETF-ek esetében, a China AMC kezelési díja 0,99%, a Bosera és a HashKey termékének a díja 0,6%, míg a Harvest Global hat hónapos díjmentességet, majd utána 0,3%-os díjat kínál. “Potenciális díjháború törhet ki Hongkongban a spot Bitcoin és Ethereum ETF-ek miatt” – nyilatkozta Seyffart.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Akár már jövő héten debütálhatnak a hongkongi spot Bitcoin és Ethereum ETF-ek

/SFC, cryptonews, the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img