Spot Bitcoin ETF-et vásárolnak az amerikai vagyonkezelők

spot_img

Egyre több ország és kisebb-nagyobb vagyonkezelő vállalat jelentette már be, hogy elkezdte vizsgálni a bitcoint, mint lehetséges befektetési eszközt, akár egy nyugdíjalap vagy egy portfólió meghatározott részeként.

Legutóbb márciusban kaptak szárnyra olyan hírek, hogy hamarosan az arizonai nyugdíjrendszer része lehet a spot Bitcoin ETF. Az viszont már biztos, hogy a Houston Firefighters nyugdíjalap és a dél-koreai Nemzeti Nyugdíjszolgálat, már régebben felvette a bitcoint és egyéb kripto alapú eszközöket portfóliójába.

A Bloomberg ETF szakértője, Eric Balchunas kutatómunkája világított rá, hogy az amerikai vagyonkezelők is elkezdték portfóliójuk bizonyos százalékát spot Bitcoin ETF-be allokálni. Nevezetesen két amerikai befektetési tanácsadó, a Legacy Wealth Asset Management Minnesotából és az United Capital Management Kansasból portfóliójuk 6, illetve 5 százalékát súlyozták újra mindketten Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund ETF-be (FBTC).

A Legacy Wealth Asset Management és az United Capital Management portfolió eloszlása (forrás: fintel.io)

Ezek a vagyonkezelő cégek portfólió allokációi során egyenként több mint 20 millió dollárt fektettek be FBTC-be. A szakértő szerint több ilyen bejelentésre is számíthatunk a közeljövőben, mivel körülbelül 6 hét áll még rendelkezésre az előző negyedéves pénzügyi jelentések leadásáig. Véleménye szerint 500-1000 ehhez hasonló cég számolhat majd be arról, hogy spot Bitcoin ETF tulajdonos lett az év első negyedévében. 

Kapcsolódó cikkek:

Balchunas tweetjére reagált Kanada egyik legnagyobb magánnyugdíj alapkezelője, a Northland Wealth, hogy a cég, még 2019-ben fektetett be először bitcoinba. Az allokációk akkor a portfóliók 2%-a és 10%-a között mozogtak, ma ez az arány az allokációk esetében 5-20% között alakul. A kanadai alapkezelő egyébként partnerkapcsolatban áll a Bitwise-al, és nagy a valószínűsége annak, hogy a kibocsátó Bitwise Bitcoin ETF-ét (BITB) részesíti előnyben.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Hamarosan az arizonai nyugdíjrendszer része lehet a spot Bitcoin ETF

/cryptopotato, bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img