Hamarosan elérhetővé válnak a spot Bitcoin ETF-ek a Morgan Stanley és az UBS kínálatában

spot_img

Az USA legnagyobb bankjai közül a Morgan Stanley-nek és az UBS-nek van a legnagyobb esélye arra, hogy ügyfeleiknek spot Bitcoin ETF-eket kínáljanak. A két bank között egyfajta versenyhelyzet is kialakult ez ügyben.  

Források szerint a Morgan Stanley lehet az első befutó, amely teljes hozzáférést nyújthat hamarosan ügyfeleinek a spot Bitcoin ETF-ekhez, és megelőzheti az UBS-t egy ezzel kapcsolatos bejelentéssel. Források szerint az UBS április 8-i hétre tervez egy bejelentést a spot Bitcoin ETF bevezetésével kapcsolatban.

Az UBS spot Bitcoin ETF-ek bevezetését részben már végrehajtották az UBS Private Wealth Management (PWM) részlegén, ahol már elérhetőek a 10 millió dollár feletti vagyonnal rendelkező magánszemélyek számára.

A spot Bitcoin ETF-ek körüli aktivitás az utóbbi napokban mérséklődtek, a Morgan Stanley és az UBS várható belépésével azonban újra az érdeklődés középpontjába kerülhetnek. A hagyományos pénzügyi szektor szereplői még korábban jelezték, hogy átvilágítást végeznek a spot Bitcoin ETF-ekkel kapcsolatban, és a második negyedévtől kezdve engedélyezhetik ügyfeleiknek a spot Bitcoin ETF-ben történő kitettséget.

Olvasd el ezeket a cikkeket is:

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF szakértője szerint a bankok csak arra várnak, hogy a másik lépjen először ez ügyben. Valamelyik bank belépése a kripto ETF-ek világába biztosítaná a szükséges szabályozási és működési fedezetet más bankok számára, hogy követni tudják a példát.

Úgy néz ki, hogy az UBS tette meg az első ilyen lépést. Az általános óvatosság ellenére és bizonyos korlátozásokkal hozzáférést biztosítottak eddig ezekhez az ETF-ekhez a Private Wealth Management ügyfelei számára.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Hamarosan az arizonai nyugdíjrendszer része lehet a spot Bitcoin ETF

/UBS, Morgan Stanley, cryptoslate/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img