Energiaproblémák miatt ideiglenesen tiltani fogja Paraguay a bitcoinbányászatot 

spot_img

A paraguayi kormány néhány napja törvényjavaslatot nyújtott be a kriptobányászat és az ahhoz kapcsolódó tevékenységek ideiglenes beszüntetésére. Legfőbb problémának az illegális kriptobányászatot tartják, ráadásul ezzel áramlopást hajtanak végre, ami természetesen bűncselekménynek számít az országban. 

Az április 4-én benyújtott törvénytervezet megtiltaná az újabb kriptobányász telephelyek építését, valamint a kriptovaluták létrehozását (stakingre gondolhat a szabályozó hatóság), őrzését, tárolását és forgalomba hozatalát“.

A tilalom 180 napig tartana, vagy addig, amíg a törvénytervezetet el nem fogadják, valamint a Nemzeti Villamosenergia-hivatalnak (ANDE) garantálnia kell, hogy elegendő energiát tud szolgáltatni a kriptobányászoknak anélkül, hogy bármilyen negatív hatás érné az országos elektromos hálózat felhasználóit.

A betiltásra váró kriptos tevékenységek listája a törvénytervezetben (forrás) 

A javasolt törvénytervezet megsértését a nemzeti pénzügyi rendszerre és a Paraguayi Központi Bankra irányadó rendeletekkel, valamint a büntető törvénykönyvben előírt bűncselekményekkel és más alkalmazandó közigazgatási szankciókkal összhangban szankcionálni fogják az országban. 

Kapcsolódó cikkünk:

Több amerikai nagyobb bitcoinbányász és kriptos cég (Bitfarms) is elkezdte már kiépíteni saját telephelyeit, illetve óriási zöld energia beruházásokat hajtott végre (Tether bányászati üzletága) eddig az országban, így működésük legalitása kérdésessé vált. Ez ügyben nem érkeztek még nyilatkozatok az érintett bányászoktól és beruházóktól.

https://twitter.com/Bitfarms_io/status/1775947773755507069

2022-ben Paraguay már egyszer közel került ahhoz, hogy elfogadja a kripto- és kriptobányászati ágazat adózási és jogi kereteit, de Mario Abdo Benítez akkori elnök megvétózta. Az egykori elnök attól tartott, hogy a bányászat magas energiafogyasztása akadályozná a fenntartható energiarendszer bővítését a dél-amerikai országban.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászatban rejlő lehetőségek

/decrypt, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img