Rekord mennyiségű pénz áramlott be a spot Bitcoin ETF-ekbe a szerdai kereskedési napon

spot_img

A bitcoin árfolyama “a szerdai kereskedési napon 57 000-ről 64 000 dollár fölé emelkedett. A parabolikus emelkedésbe egy váratlan esemény rondított bele, igaz csak egy negyed órára. Közel 15 perc leforgása alatt 8%-ot vesztett a BTC az értékéből. Ez a kilengés hirtelen 100 milliárd dollárral csökkentette a BTC piaci részesedését, a kiváltó ok, pedig az egyik legnagyobb kripto tőzsde, a Coinbase hibás működése volt”. 

A hirtelen jött 15 perces gyertyáknak köszönhetően viszont közel 800 millió dollárnyi long és short pozíció likvidálódott. Ez volt 2024-ben eddig a legnagyobb ilyen jellegű esemény 2023. augusztus 18. óta, amikor is több mint 1 milliárd dollár égett el. A long vagy a short pozíciók arányát tekintve, ezek a felszámolási események általában aránytalanul szoktak bekövetkezni, de a tegnapi esemény azonban más volt, mivel a felszámolások értéke közel azonosak voltak a long és a short oldal között.

A likvidált long és short pozíciók aránya a Coinglass adatai szerint (forrás: Coinglass)

Az eseményekre fittyet hányva és a Coinbase működésének a hibája ellenére, a spot Bitcoin ETF-ekbe, a szerdai napon rekord mennyiségű tőke áramlott. Az amerikai spot Bitcoin ETF-ekbe 673,4 millió dollár össz napi beáramlást regisztráltak, ami új történelmi csúcsot is jelent a januári indulásuk óta. A tegnapi kereskedési napon öt ETF alapkibocsátó kényszerült újabb nagy mennyiségű bitcoin vásárlásra. 

A BlackRock (iShares Bitcoin Trust) vezette ismét a vásárlók mezőnyét 612,1 millió dollárral, majd a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund-ba vándorolt 245,2 millió dollár értékű BTC. Továbbá a Bitwise Bitcoin ETF-be (9,9 millió dollár), az ARK 21Shares Bitcoin ETF-be (23,8 millió dollár) és a WisdomTree Bitcoin ETF-be (2,2 millió dollár) mozgattak még nagyobb értékben bitcoint, a Grayscale GBTC alapból, pedig 216,4 millió dollárt vontak ki.

Napi tőkebeáramlás az amerikai spot Bitcoin ETF-ekbe (forrás: farside)

Az amerikai spot Bitcoin ETF-ekbe eddig közel 7,4 milliárd dollár áramlott be, ami annyit jelent, hogy ugyanakkora mértékben került kivonásra BTC a centralizált tőzsdékről. Továbbra is a BlackRock iShares ETF-e a legnagyobb spot Bitcoin ETF a maga 7,15 milliárd dolláros értékével.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

100 milliárd dolláros bitcoin kilengést okozott a Coinbase hibás működése

/cryptopotato, beincrypto, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img