Két hónapos mélypontra szúrt a bitcoin árfolyama

spot_img

A bitcoin az elmúlt 55 nap legalacsonyabb záró árfolyamával búcsúztatta a szerdai kereskedést, csütörtök hajnalra pedig egészen a 28 000 dolláros régió aljáig esett vissza.

A Hyblock adatai szerint az elmúlt hetekben ennek a szintnek a környékén egy nagyobb stop-loss tömb alakult ki. Ezek nagy részét a mostani leszúrás likvidálta. Az ilyen területek gyakran mágnesként vonzzák az árfolyamot, így a sáv megtisztítása akár kedvezhet is egy helyi mélypont kialakulásának és legalább egy átmeneti elrugaszkodásnak.

A következő nagyobb stop-loss régiók 26 000 – 27 000 dollár között találhatók

Ha viszont mégsem lesz elegendő erő az elrugaszkodásban, érdemes lehet a hagyományos piacok viselkedésére is odafigyelni.

A legfőbb piaci index hónapok óta először mutat komolyabb gyengeséget és jelenleg éppen az utolsó nagyobb kitörési pontja felé közeledik. Ha sikerül itt megkapaszkodnia és újra felfelé trendelnie, az a bitcoint is segítheti a talpraállásban. Ha viszont nem így lesz, akkor kicsi az esélye annak, hogy a majd két hónapja erőtlennek mutatkozó bitcoin a hagyományos piacok esése mellett hirtelen életre keljen. Erre lényegében csak valamilyen nagyon jó hír érkezése (leginkább a függőben lévő ETF-ek engedélyezése) mellett lehetne esély.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img