Shibarium: kisebb botlással indult el a Shiba Inu mém coin blokklánca

spot_img

Magyar idő szerint az éjszakai órákban indult el a Shibarium, a Dogecoin babérjaira törő Shiba Inu mém coin saját blokklánca. Az évek óta fejlesztett hálózat rajtját egy új korszak kezdetének szánják a fejlesztők, ami a reményeik szerint ismét feléleszti a Shiba iránti érdeklődést.

A SHIB a 2021-es bika piac egyik legnagyobb nyerőjeként a semmiből indulva vált egy 32 milliárd dolláros piaci részesedésű kriptovalutává.

A Shibarium az Ethereum alapjaira épül, de annál olcsóbb és gyorsabb tranzakciókkal kínál lehetőséget, hogy kriptovalutákat, tőzsdéket, játékokat, vagy bármilyen más decentralizált alkalmazást lehessen rajta létrehozni. Ezek használatához a Shibarium ökorendszer tokenjeire van szükség, melyekből nem kevesebb, mint 5 darab létezik:

Shiba Inu (SHIB): minden Shibarium tranzakció eléget némi SHIB-et. A készlet csökkenése hosszabb távon segítheti a token árfolyamának emelkedését

Bone ShibaSwap (BONE): a Shibarium stake-elhető governance és gas tokenje. Minden tranzakcióhoz szükség van rá, hogy legyen belőle a tárcában, mert ebből vonják le a blokklánc használatért felszámított jutalékot.

Doge Killer (LEASH): különböző extrákhoz ad hozzáférést, például nagyobb visszatérítést nyújt a BONE stake-elésekor, illetve hozzáférést biztosít bizonyos NFT-khez és a Shiba által épített metaverzum pre-sale-jéhez.

Treat (TREAT): különböző tevékenységekért való jutalmazásra használt token (pl.: fejlesztésért, liquidity pool-okhoz való csatlakozásért, stb. lehet megszerezni.)

SHI: a Shibarium algoritmikus stabil coinja, aminek az értéke 0.01 amerikai dollárhoz, vagyis 1 centhez lesz rögzítve.

Már csak a hivatalos tokenek számából is látszik, hogy elég komplex működési modellt képzeltek el a fejlesztők. Kérdés, hogy van-e szükség erre egy mém coin esetében?

A Dogecoinnak, az idén felbukkanó Pepének, vagy épp a Shibának eddig egyetlen igazi szerepe volt, hogy spekulálni lehetett rájuk. Időnként óriásit emelkedtek, majd összeomlottak. És ennyi. Ahogy egy kommentelő megfogalmazta, “egy mém cointól senki sem várná el, hogy megváltsa a világot. Az udvari bolondot sem azért tartják, hogy betegség idején a királyt meggyógyítsa.”

A Shibarium éjszakai indulása nem sikerült zökkenőmentesre, miután közel 2 millió dollár értékű ethereum ragadt be a blokkláncra való átjutást biztosító Shibarium hídon. Ezt azonban nem sokkal később kijavították, így aki szeretne, már szabadon tranzaktálhat az Ethereumról a frissen megnyitott Shibariumra. Ahogy a legtöbb frissen induló hálózatnál, úgy az első napokban itt is főleg a pump and dump jellegű coinok indulására számíthatnak a korai felhasználók.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img