100 milliárd dolláros bitcoin kilengést okozott a Coinbase hibás működése

spot_img

A bitcoin árfolyama szerdán 57 000-ről 64 000 dollár fölé emelkedett, ám az esti órákban végül alig több mint negyed óra leforgása alatt 8%-ot vesztett az értékéből. A kilengés 100 milliárd dollárral csökkentette a BTC piaci részesedését, kiváltó oka az egyik legnagyobb kripto tőzsde hibás működése volt.

A bitcoin árfolyamának alakulása a szerda hajnali órák óta

Az amerikai Coinbase felhasználói tegnap délután egy rémisztő jelenséggel szembesülhettek, a tőzsdei számlaegyenlegek ugyanis sok embernél hirtelen lenullázódtak, vagyis nulla dolláros értéket kezdtek mutatni.

Az esemény pánikot váltott ki, ami gyorsan végiggyűrűzött az egész piacon.

Bár az ügyfélszolgálat nem sokkal később közölte, hogy csak átmeneti üzemzavarról van szó és mindenkinek a pénze biztonságban van, a lavinát ekkor már nem lehetett megállítani, így sok tőkeáttételes kereskedőt likvidált a váratlan üzemzavar

Bár az egyik legnagyobb kripto tőzsdéről van szó, a Coinbasenél 2017 óta rendszeresen előfordul, hogy a tegnapihoz hasonló, nagyobb növekedést hozó napokon az app nem bírja a terhelést, hirtelen leáll és ezzel lehetetlenné teszi ügyfelek számára az értékeik kezelését. Korábban többen is perrel fenyegették meg az oldalt az ebből származó veszteségeik megtérítéséért.

A bitcoin árfolyama csütörtök reggel ismét elkezdte megközelíteni a tegnapi esti csúcsot, aminek ismételt elérésével már csak 5000 dollár fogja elválasztani a 2021-ben elért, 69 000 dolláros abszolút árfolyam rekord megdöntésétől.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A legnagyobb Binance játék csak magyar felhasználóknak: kereskedj és oszd meg a kriptós történeted a nyereményekért

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img