A Winklevoss ikrek újabb szabadalmat jegyeztettek

spot_img

A coindesk hívta fel rá a figyelmet, hogy az amerikai Patent and Trademark Office honlapján Cameron és Tyler Winklevoss nevén jegyzett Winklevoss IP társaság sikeresen jegyeztetett be egy újabb szabadalmat.

A szabadalom egy matematikai-alapú eszközöket tartalmazó tőzsdén kereskedett alaphoz (ETF-hez) kapcsolódó rendszerekről, metóduskról és programtermékekről ír. Ez alapján nagyjából körülhatárolható a Winklevoss testvérek terve, ami egy olyan alap létrehozása lenne, ami eszközként kriptopénzeket tartalmazna. Nagyon leegyszerűsítve ez egy tőzsdén cserélhető kriptopénz portfóliót jelent. Valószínűsíthető, hogy a hagyományos ETF-hez hasonlóan ezeknek különböző módozatait dobják majd piacra, mint. pl. árfolyamesésre játszó alapok, osztalékot fizető alapok, de a kriptopiac még számos lehetőséget tartogat ezen a téren is.

Ez a szabadalmaztatás már a hetedik a sorban, amit a Winklevoss testvérek nevéhez fűződik. A múlt hónapban a fenti kriptoalaphoz kapcsolódó fizetési megbízások kiegyenlítését végző rendszer kapott szabadalmi státuszt.

A fentiek nem csak amiatt érdekesek, hogy létrejöhetnek a kriptopiac ETF-jei (vagy a hagyományos piacok kriptoalapjai), hanem azért is, mert tavaly márciusban az amerikai tőzsdefelügyelet megtiltotta az ikerpárnak, hogy bitcoinhoz kötött ETF-et dobjon piacra. Úgy tűnik, hogy a tervük végrehajtásával nem állnak le, a megfelelő pillanatban a szabályozási keretek fellazulása utat engedhet egy kripto-ETF piacra lépésének. Más kérdés, hogy egy ilyen alap színre lépése milyen irányba vinné a pénzügyi világot – az újracsomagolt fedezetlen befektetési eszközök terén nincs túl sok jó tapasztalatunk.

A Winklevoss testvérek azzal váltak világszerte ismertté, hogy beperelték a Facebookot, amiért az lopott a ConnectU néven működőtt közösségi média oldalukról. A kielégítésből BItcoint vásároltak és befektetésbe kezdtek. Állítólag a teljes bitcoin állomány 1%-át ők birtokolják, ezen kívül a Gemini tőzsde tulajdonosai is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img