Amerikai titkosszolgálat: az anonim tokeneket meg kell állítani!

spot_img

A múlt héten az Egyesült Államok Titkosszolgálatának Nyomozóirodájában vezetőhelyettesi szerepet betöltő munkatárs, Robert Novy állt a Kongresszus terrorizmus és illicit pénzügyekkel foglalkozó albizottsága elé.

Robert Novy a bűnszervezetek által elkövetett csalásokról és a pénzmosásról beszélt, majd mondandójában az amerikai nemzetbiztonságra leselkedő leginkább növekvő veszélyként jelölte meg a kriptopénzek illegális felhasználását.

A visszakövethetlen és anonim kriptovalutákkal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a szabályozás nem késhet, a törvényhozásnak lépnie kell. A ZCash-t és a Monerot névszerint is említette.

A ZCash csapata már válaszolt is a titkosszolgálat aggályaira:

“Úgy hisszük, hogy az Egyesült Államok polgárainak, a Titkossszolgálatnak és más hivataloknak is az áll érdekében, hogy kiszélesítsék a magánéletet védő jogokat és ezáltal megvédjék állampolgáraikat és vállalkozásaikat.”

Twitter bejegyzésében a titkosszolgálat (igen, van Twitterük, igen, cuki állatokkal is pózolnak) azt állítja, hogy élen jár a digitális fizetőeszközök illegális felhasználásának felderítésében. 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img