Sikertelen letörés jelezheti az aljat

spot_img

Legalábbis pillanatnyilag. A tegnapi napon meredek eséssel 5700$ közelébe került a BTC árfolyama, vele együtt pedig a teljes piac újra fejest ugrott a szakadékba. Nem volt ritka nap közben a 24 óra leforgása alatt összeszedett 15%-os mínusz sem, aztán egyszer csak jött a visszapattanás és egyetlen óra alatt felszaladt 12 milliárd dollár, +5% összpiaci kapitalizáció.

Technikai elemzés guruk szerint a sikertelen kitörések (false breakouts) nagyon jó indikátorok, hiszen jelen esetben például a fontos, 6000$-os támasz szint egy újabb csapást hárított el, mely hosszabb-rövidebb emelkedési periódus kezdete is lehet.

Mutatunk egy újabb jelet, ami talán optimizmusra adhat okot:

Katt a nagyobb méretért!

A grafikonon a shortok számainak vizualizációját láthatjuk a Bitfinex tőzsdéről. Minél több az eladási ügyletek száma, annál pesszimistább a piac, annál inkább számítanak a befektetők csökkenésre. A korábbi, április 10-ei nagy csúcs után egy komolyabb emelkedési periódus következett, mely közben sorra zárták a befektetők a shortjaikat (vagy kiütötte őket az árfolyam) és egy hónap alatt 50%-os növekedést láthattunk.

Érdemes a grafikon januári részét is megnézni, a javában tartó BTC és az induló alt vérfürdő közben még sokkal kevesebben merték elhinni, hogy tartós lesz az árfolyamok csökkenése. Az áprilisi és a mostani magas érték azonban pontosan ezt az általános várakozást mutatja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img