Unatkozol? Bámulj tranzakciókat élőben!

spot_img

A blokkláncok nyitott természetének hála a hozzáértőknek lehetőségük van az adatokat és tranzakciókat vizuálisan is feldolgozni. Az alábbiakban néhány ilyen “élőközvetítésből” válogatunk és ha nagyon unatkozol, nem megy ma a meló vagy épp egy Francaiország-Dánia jellegű mérkőzésről terelnéd el a figyelmedet akkor ez most neked való. Ilyet biztos nem kapsz a bankszektortól.

#1 Bitbonkers

 

A Bitbonkers a Bitcoin blokkláncot követi. Amint elkészül egy blokk, egy jó nagy, blokkmagasággal sorszámozott kocka landol a 3d járólapon. Minden golyó pedig egy-egy tranzakciót jelöl. Előttem épp egy több mint ezer bitcoint jelentő lila golyó landolt, lehet egy nagy dumpnak lettem szemtanúja?

#2 Bitcore Live

Az elképzelés ugyanaz, csak a Bitcore blokkláncát mustrázza az oldal, a blokkméret miatt pedig hamarabb potyognak a kockák. Az eddigi blokkok pedig a pókerchip toronyban öltenek testet.

 

#3 ETH Viewer

Egy igazi csemege lehet annak, aki az Ethereum blokklánc részleteiben szeretne elmélyülni. Itt minden megtalálható, az utolsó 24 blokk, az egyenként kattintható összes tranzakció és ahogy beleíródnak a blokkokba. Vizuálisan nem olyan impresszív, de a blokklánc működésének illusztrációjaként tökéletes.

#4 CryptoLights

A listánkból ez néz ki a legjobban. Csillagfényes háttér, meteorok, lehet kívánni (lehetőleg magas árfolyamot).

#5 TXHighway

A Bitcoin Cash felsőbbrendűségét demonstrálni hivatott vizualizációs eszköz. A Bitcoin a régi országút, a Bitcoin Cash pedig a 32 sávos vadiúj autópálya, bár Észak-Koreához sem mérhető ürességtől kong.

#6 The Tangle

Az IOTA Tangle rendszerét hivatott megjeleníteni ez az oldal. Ha van IOTA értő olvasónk, akkor kommentben várjuk a megfejtéseket arról, hogy pontosan mit is látunk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img