Miért pattanunk már másodszor vissza hatezerről?

Megosztom

A CoinBroker.hu alapítója, Pataki Gábor hívta ma szerkesztőségünket, hogy megosszon velünk egy izgalmas megfigyelést melyet csapatával tett. Arról van szó, hogy már másodszor történik meg, hogy “benéz” hatezer alá a BTC árfolyama majd hirtelen visszapattan, a kérdés az, hogy miért.

Először nézzük a száraz tényeket, majd jöjjön az elmélet! Ma éjszaka 00:24 és 00:34 között valamikor elindult egy növekedés ami szokás szerint az egész piacot magával húzta felfelé. Ekkor, egészen pontosan 00:20-kor 6 037 USD-nél jártunk, már nagyon közel a hatezerhez.

BTC arfolyam 2018 06 30-án

Hasonló ívet írt le az árfolyam Június 24-én, egészen 5 835 USD-ig csökkent, majd hirtelen 6%-ot növekedett. Rátérve az elképzelésre, a hat nappal ezelőtti eseményeknek az is fontos hozadéka, hogy 99,85 milliárd dollárra csökkent a bitcoin tőkeértéke. Azóta újra nőtt, viszont ma ismét megközelítette ezt az értéket. Itt jön képbe az úgynevezett ETF, vagyis az Exchange-Traded Fund.

Egy ETF előfeltétele, hogy száz milliárd USD felett legyen az adott eszköz teljes értéke.

Ha beesik a fenti érték alá egy eszköz, akkor nem használható ETF keretében. Az elmélet lényege az, hogy azok akik ETF kereskedésben érdekeltek vásárlással visszarántják a BTC árfolyamát ha beesik száz milliárd USD alá, hogy újra megfeleljen az ETF-re vonatkozó szabályozásnak. Bár tény, hogy 29-én eljutott 5 900-ig is az árfolyam, mégis csak ma indult el fölfelé.

A Kripto Akadémia cikkei nem mindig tükrözik a szerkesztőség álláspontját, időnként megjelentetünk általunk hitelesnek ítélt szakemeberektől származó véleményeket, ez a cikk egy vélemény, nem sziklaszilárd piaci információ.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel