300 000 000 dollárt mozgattak 4 centért a bitcoin blokkláncon

Megosztom

Írhatunk bármit a kriptopénzekről, bemutathatunk új technológiákat, piaci folyamatokat, érdekességeket egyaránt, a munkánk mégis szinte hiábavaló ha nem tudunk beszámolni tényszerű eseményekről, amik csontig hatolnak a meggyőző erejükkel.

300 000 000 dollárt mozgatott valaki a bitcoin blokkláncon.

Ez önmagában még nem is lenne túlságosan meglepő, a tranzakció költsége viszont döbbenetes, az ár egész pontosan:

4 dollár cent vagyis 11,28 forint.

A blockchain.info-n követhetjük nyomon a Bitcoin rendszerében történő tranzakciókat, a képen a szóban forgó eset.

48 500 BTC volt a küldött összeg, a jutalék pedig 675 Satoshi. Persze az elmaradhatatlan kritikus hangok is megjelentek, tény és való, ha a tárcánkat feltörték, a hackerek saját maguknak utalták az összeget akkor nincs mit tenni, örökre elveszett egy hatalmas vagyon. Ez valós kockázat, éppen ezért körültekintően kell tárcát választanunk, a Kripto Akadémia ebben is segít, itt láthatóak tárca bemutatók.

A Satoshi a bitcoin legkisebb egysége, százmilliomod bitcoinnak felel meg, rövidítése sat, néhol egyszerűen egy kis “s” betű.

A kritika mellett azt is látnunk kell, hogy egy banki utalás során 3-4 napot kellene várnunk az összeg megérkezésére, a bitcoin használatával viszont legfeljebb néhány órát. Néhány órát akkor, ha éppen erős a terhelés, amúgy akár percek alatt megérkezhet. Arról nem is beszélve, hogy a banki jutalék jelentős, akár több ezer, netán több tízezer dollár is lehet egy ekkora összeg mozgatásánál.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy egy ékszerész üzletben már meghaladták a kriptopénz vásárlások a klasszikus hitelkártyákat. Az ingatlan és az ékszerpiac az a két terület, ahol egyre ütemesebben terjed a kriptopénz használat, pontosan azért, mert egy nagy összeg esetében rengeteg spórolhat a vevő a banki rendszerek használatához képest.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel