300 000 000 dollárt mozgattak 4 centért a bitcoin blokkláncon

spot_img

Írhatunk bármit a kriptopénzekről, bemutathatunk új technológiákat, piaci folyamatokat, érdekességeket egyaránt, a munkánk mégis szinte hiábavaló ha nem tudunk beszámolni tényszerű eseményekről, amik csontig hatolnak a meggyőző erejükkel.

300 000 000 dollárt mozgatott valaki a bitcoin blokkláncon.

Ez önmagában még nem is lenne túlságosan meglepő, a tranzakció költsége viszont döbbenetes, az ár egész pontosan:

4 dollár cent vagyis 11,28 forint.

A blockchain.info-n követhetjük nyomon a Bitcoin rendszerében történő tranzakciókat, a képen a szóban forgó eset.

48 500 BTC volt a küldött összeg, a jutalék pedig 675 Satoshi. Persze az elmaradhatatlan kritikus hangok is megjelentek, tény és való, ha a tárcánkat feltörték, a hackerek saját maguknak utalták az összeget akkor nincs mit tenni, örökre elveszett egy hatalmas vagyon. Ez valós kockázat, éppen ezért körültekintően kell tárcát választanunk, a Kripto Akadémia ebben is segít, itt láthatóak tárca bemutatók.

A Satoshi a bitcoin legkisebb egysége, százmilliomod bitcoinnak felel meg, rövidítése sat, néhol egyszerűen egy kis “s” betű.

A kritika mellett azt is látnunk kell, hogy egy banki utalás során 3-4 napot kellene várnunk az összeg megérkezésére, a bitcoin használatával viszont legfeljebb néhány órát. Néhány órát akkor, ha éppen erős a terhelés, amúgy akár percek alatt megérkezhet. Arról nem is beszélve, hogy a banki jutalék jelentős, akár több ezer, netán több tízezer dollár is lehet egy ekkora összeg mozgatásánál.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy egy ékszerész üzletben már meghaladták a kriptopénz vásárlások a klasszikus hitelkártyákat. Az ingatlan és az ékszerpiac az a két terület, ahol egyre ütemesebben terjed a kriptopénz használat, pontosan azért, mert egy nagy összeg esetében rengeteg spórolhat a vevő a banki rendszerek használatához képest.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img