A kriptopénzek és a sport marketing szempontból

spot_img

A tegnapi VB meccsek kapcsán beszélgettünk arról, hogy vajon jó reklám lenne-e a kriptopénzek számára, ha egy ismert játékos megvásárlásakor az átigazolási díj bitcoinban kerülne kiegyenlítésre. Egy gyors google keresést követően azonban kiderült, hogy már történt hasonló eset, még ha nem is egy egetrengető összegről volt szó.

Idén januárban, a török Harunustaspor vált az első olyan csapattá, amely kriptopénzt használt egy új játékos megvásárlása során. Az amatör ligában szereplő csapat $470 értékű török líra mellett $385 értékű bitcoint is átutalt Omar Faruk Kiroglu leigazolása során. A képen a játékos és a klub elnöke látható, a tranzakciót követően.

Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb az ismertebb klubbok marketingeseinek a fejében is fel fog merülni, hogy a maguk javára fordítsák a bitcoin növekvő népszerűségét. És ne felejtsük el azt sem, hogy a világ sokak által legjobbnak tartott focistája már az arcát adta egy készülő, kriptopénzekhez köthető termékhez.

Az eddigi legnagyobb, bizonyítottan sporthoz köthető marketing sikert azonban nem egy játékos, hanem a Portsmouth FC egykori menedzsere érte el, amikor feltünt az Electroneum(ETN) promotálói között. Harry Redknapp többek között arról vált ismertté, hogy 2007-ben elsikkasztotta és offshore számlákra utalta a csapata számlájára befolyt pénzek egy részét. A 61 éves vezető akkor azzal védekezett, hogy egy email elküldésére is képtelen lenne. Tíz év alatt azonban behozhatta a lemaradását, mert tavaly ősszel már ő is egy kriptopénzt kezdett el népszerűsíteni a twitteren keresztül.

A Redknapp megjelenése utáni héten jó 60 000-el növekedett az Electroneumot követő twitter felhasználók száma és be is indultak a találgatások, hogy vajon mennyibe kerülhetett az ő barátsága. Az ETN vezetője nem győzte hangsúlyozni, hogy ők soha nem fizetnének ilyesmiért, később azonban John McAfee is feltünt a coint népszerűsítők között és amint ismeretes, ő $100 000-ért gyakorlatilag a legutolsó shitcoinért is hajlandó volt felszólalni.

Bár az ETN azóta jó 95%-ot veszített az értékéből, twitteres népszerűségük a mai napig töretlen. Posztjaikhoz több tucat hozzászólás és több száz like érkezik. Ahogy azt több világmárka is felismerte, a sportokon keresztül nagyon sok embert meg lehet szólítani, így nem kizárt, hogy egyszer majd kedvenc kriptopénzünk logóját is viszontláthatjuk a világbajnokságon résztvevő csapatok mezein.

Hasonlóan láthatja a jövőt az a grafikus is, aki elképzelte hogy milyen lenne ha egyes altcoinok válnának az F1 csapatok fő szponzoraivá.

További képek: searched.io

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img