McAfee tweetet tessék! Darabja ma csak 105.000 $!

spot_img

John Mcafee vitathatatlanul a kriptopénzes scéna legszórakoztatóbb és egyben legellentmondásosabb alakja. Egyesek szerint egyenesen egy átverőművész, mások szerint látnok, aki ösztönösen megérzi a jövő trendjeit, ezért pedig érdemes őt követni. A napokban kiderült, sőt egész kellemes kis botránnyá fejlődött az ügy, hogy McAfee coin vagy ICO népszerűsítése százazer dollárba kerül tweetenként.

McAfee előélete

Kalandos életéről egy alapos bejegyzésben számoltunk be, érdemes elolvasni! A kriptopénzekhez fűződő viszonyáról akkor ezt írtuk:

“Mára szinte minden idejét a kriptovalutáknak szenteli, 800 ezer követőjének rendszeresen ad tippeket és tanácsokat, véleményeket egy-egy coinról. A VICE egyik munkatársa átnézte 25 napnyi posztjait, kiderült, hogy a promotált altcoinok értéke valóban korrelál a tweetjeivel, 50, de akár 350%-os árfolyam emelkedést hoz, ha McAfee beszél egy projektről.

Sokak szerint egész egyszerűen pump and dump (PnD) akciókban vesz részt, illetve segíti azokat, jó példa a Verge coin esete, közel kétezer százalékot emelekedett az értéke az után, hogy bejelentette, támogatja a munkát. Örök kedvence a Bitcoin, 2017-ben először 500 000, később 1 000 000 dollárra jósolta egy BTC árát, kijelentette, hogy ha ezt nem éri el, akkor élő TV adásban fogja megenni a péniszét. Lehetetlen megjósolni, hogy mi lesz a következő lépése, az biztos, hogy egy rendkívül tehetséges és sokoldalú ember, reméljük a lelki nyugalmát is megtalálja hamarosan.”

2017. végi őrültekháza

A fent említett Verge népszerűsítés megér néhány mondatot, ugyanis az első McAfee tweet után valóban brutális emelkedés indult el:

0404 mcafee tweet ico promo 2
Verge (XVG) árfolyam alakulása. Kattints a nagyobb méretért!

Nem állítjuk, hogy a húszszoros emelkedés McAfee érdemes, egész egyszerűen a BTC épp csúcsközelben járt, a befektetők elkezdtek más lehetőségek után nézni, amihez kapóra jött egy megbízható(nak tűnő) szakember véleménye. Azt sem állítjuk, hogy a Verge elszállása indította az altcoin rallit, de az biztos, hogy december közepe és január második hete között szinte az egész altcoin piac többszörözte az árfolyamait.

Úgy tűnhetett a BTC esésének indulása ellenére, van a piacban még erő, hiszen első ránézésre csak annyit látott az ember: A Verge és társai vannak annyira jó projektek, hogy többszöröződnek az árfolyamaik, rengetegen látnak bennük potenciált. “Akár addig is folytatódhat az árfolyamok emelkedése, amíg a BTC új erőre nem kap?” Azóta már tudjuk, hogy ez nem egészen így zajlott. Január 8-án meredek zuhanás indult a teljes piaci kapitalizációban, amely azóta négy hónapos minimumra esett vissza.

A mostani ICO botrány

2017. végén McAfee és csapata először napi, majd heti coin-t választott és osztott meg a követőivel, amely az elején még komoly ugrásokat okozott az árfolyamokban, olyannyira, hogy twitteren már botok figyelték a tweetjeit, hogy aztán általuk automatizálhatók legyenek a tőzsdei vásárlások és eladások. Ekkor még egyáltalán nem volt publikus – bár sejthető volt – hogy pénzért végzi az öreg a népszerűsítést, sokan azt gondolhatták, a saját szekerét tolja és azokat a projekteket népszerűsíti, amelyek kriptóiból ő maga is tart.

Március utolsó napjaiban aztán megkezdték a népszerűsítő szolgáltatásuk közvetlen reklámozását, saját weboldallal és szűrt-moderált kripto csoportot indítottak. A twitteren érthető módon, a korábbi hónapok posztjai miatt, komoly balhé kezdődött és azóta is szidják McAfee-t, feleségét, egész csapatát, mondván átverik a 800.000 követőt és a shitcoinokat vagy épp reménytelen ICO-kat reklámoznak nekik, tulajdonképpen belőlük élnek.

McAfee érvelése szerint csak olyan projektet vagy ICO-t népszerűsítenek, ráadásul töredékét az összes megkeresésnek, amelyben látnak potenciált és ők maguk személyesen hisznek a sikerében. Az oldaluk egyébként részletekbe menően sorolja, hogy a twitter követőik milyen kriptós befektetési szokásokkal rendelkeznek, és hogy számításaik szerint ez a csoport legalább 4.5 milliárd dollárnyi közvetlen befektetéssel vagy befektetési potenciállal rendelkezik, ezáltal már egyetlen McAfee tweet is komoly hatást érhet el.

A pletykák szerint egyébként a Verge csapat és a McAfee összeveszett a jól sikerült népszerűsítés után: 1.1 millió dollárnyi díjat nem fizettek meg az öregnek, ami hatására érzékelhetően negatívba csapott a Verge-dzsel kapcsolatos véleménye: több tweetben is ekézte a projektet az irreálisra növekedett árfolyam miatt. Talán ennek is köze volt ahhoz, hogy a befektetők elpártoltak az XVG-től, az árfolyam összeszakadt. Ezzel viszont nem csak a projekt gazdáival, de befektetők millióival is kib*szott, ezt pedig nagyon sokan nem bocsátják meg neki.

A kriptoakademia.com, habár McAfee tweetek nélkül, de saját ICO-t tervez a közeljövőben. A saját blokklánccal rendelkező kriptopénz több dologra is használható lesz, az oldal korai felhasználói pedig rengeteg előnyre tehetnek szert általa. Kövess minket felületeinken, hogy értesülj a fejleményekről!

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img