A spanyol kormány blokkláncot használhat az ország adminisztrációjában

spot_img

Sajnos nem túl részletes a hír, de annál izgalmasabb, Spanyolország könnyen lehet, hogy a blokklánc technológiát is felveszi eszköztárába az ország adminisztratív munkái során. Erről nyújtott be javaslatot ugyanis a kormányalkotó párt nemrégiben. A Partido Popular 133 képviselőjének neve fűződik az indítványhoz, arról nincs egyelőre információ, hogy pontosan milyen célra használnák a számos kriptopénz lelkét adó technológiát.

A forrás az egyik vezető spanyol kripto híroldal, a Criptonoticias, itt látható az eredeti anyag. Nem ez az első alkalom, hogy a dél-európai ország kormánya segíti az innovációt, pár hónappal korábban egy adókedvezmény tervezettel álltak elő, mely a blokklánc alkalmazó cégeknek szólna.

Utóbbi javaslat részletes kidolgozását ez év végére ígérik. Ráadásul egy másik spanyol párt, a Ciudadanos felvetette a kriptopénz váltók és tőzsdék helyzetének rendezését, elsősorban az adórend betartása érdekében. Még itt sincs vége, egy harmadik párt, a PSOE azon dolgozik, hogy más országok kripto szabályozásain keresztül – azok megértésével – készíthessenek élhető szabályozást az országban.

Kissé úgy tűnik, hogy a hot-topic hátán népszerűségi verseny kezd kialakulni a spanyol politikában, de ennyi baj legyen, lényeg, hogy teret kap az új technológia.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img