Allianz közgazdász: Veszek Bitcoint, ha eléri az ötezret!

spot_img

Az Allianz fő gazdasági tanácsadója, Mohamed El-Erian, június 29-én a CNBC-nek úgy nyilatkozott, hogy álláspontja szerint a Bitcoint idővel értékmegőrzőként fogják használni, ő pedig vásárolni fog, de csak ha az ára eléri az 5000 dollárt.

El-Erian ezelőtt sose vásárolt Bitcoint, de a neves közgazdász azt állította az interjúban, hogy ha eléri az 5000 dollárt, akkor venni fog, mivel “erős megérzése van, hogy ez lesz az ideális beszállási pozíció”. Az Allianz közgazdásza a 2017-es év végén a Bitcoin kiugrását „tiszta spekuláció” -nak nevezte, és úgy nyilatkozott, pusztán azért szökött fel így az értéke, mert egyszerre nagyon sokan csatlakoztak a “kripto társadalomba”.

Most annyit fűzött hozzá:

Nem hinném, hogy még egyszer elérné a 20.000 dollárt, viszont gondolom, hogy létre kell hozni egy olyan alapot, ahol az emberek tényleg hisznek a Bitcoin jövőjében, illetve ami végül biztosíthatná is a növekedést.

El-Erian úgy gondolja, a kriptopénzek velünk maradnak, de a jövőben meg fognak változni:

Úgy sejtem, hogy 10-15 év múlva lesznek elsimert kriptopénzek, de az állammal együttműködve. Nem lesz “tiszta” Bitcoin. Viszont a blokklánc-technológia, arra nagyon figyelni kell.

El-Erian véleménye szerint hosszú távon a Bitcoin inkább „egy árucikkszerű eszköz, amivel kereskedni lehet”, mintsem pénznem lenne.

Úgy véli, hogy a kriptovaluták elfogadása “sokkal lassabb lesz, mint ahogy azt a kriptopénz-hívők gondolják.” 2017-ben szintén ezt az álláspontot képviselte, előre látva a Bitcoin későbbi “árrobbanását”, de úgy véli, hogy a sokak által remélt “tömeges adoptálás” nem történik majd meg, legfőképp a kormányok beavatkozása miatt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img