Készítsünk lekövethetetlen Ethereumot!

Megosztom

Akik képben vannak a kriptókkal, tudják, hogy vannak úgynevezett privacy coinok, mint a Monero, a Zcash, vagy a Dash. Ezek úgy lettek megkonstruálva, hogy elrejtsék a feladó és a fogadó fél publikus kulcsát, sőt, akár magát a küldött összeget is.

Azonban a legtöbb blokklánc ezt nem teszi meg. És habár elméleti szinten így is anonimek maradnak – hiszen a publikus címhez nincs név és lakcím csatolva – mégis követhetővé teszi a tranzakciókat. Ez alól az sem ad feloldozást, hogyha rengeteg címet generálunk, és azokon végig küldözgetjük a pénzünket. A lánc végén úgyis egy tőzsde fog valószínüleg szerepelni, vagy egyéb módon beazonosíthatóvá válunk.

Valahogyan meg kell tehát szakítani ezt a láncot, hogy az összeg követhetetlenné váljon. Erre találták ki az ún. mixereket. Ezek nagy közös poolok, ahová annyi beérkező tranzakció megy, és annyi irányba áramlik kifelé mindenféle összeg, hogy teljesen beazonosíthatatlanná teszi a továbbiakban a pénz származási helyét.

Az Ethereum forgalom 65%-a járja meg a mixereket. Forrás: Cointelegraph

Na de melyik mixer megbízható? Ki merné egy ilyen nevenincs, arctalan oldalnak elküldeni a pénzét? Hát, én megtettem, hisz az olvasóinkért bármit. Arról nem tudok nyilatkozni melyik mixer oldalak lehetnek csaló oldalak esetleg, de egy megbízhatót tudok mondani.

Én az eth-mixer.com-ot próbáltam ki, nem is egy, de két alkalommal, és szemmel is jól látható összegekkel, mert ha véletlenül csalók lennének, akkor se a kicsikre utaznának. Hogy mennyivel, az az én titkom marad 😛

A használat csodálatosan pofonegyszerű és gyors.

Megadod a végső címedet, ahova fogadni szeretnéd majd az anonimizált étert. Ezek után rögötn kapsz egy címet, ahova küldened kell, valamint kapsz egy kódot, amit legközelebb használhatsz ahhoz, hogy még véletlenül se kapd vissza azt az ETH-t, amit eredetileg még te küldtél be.

Láthatod azt is, hogy mennyi Ethereum van éppen a poolban. Ez azért fontos, hogy nehogy többet küldj be, hiszen akkor nem tudnának kifizetni. Egy menet költsége 0.001 ETH, plusz maximum 2%. Azért maximum, mert ezt a százalékot mindig megvariálják, van amikor 0.5, van amikor 1.73. Ez is azért fontos, hogy semmiképp se hagyja el a rendszerüket azonos méretű összeg, mint ami beérkezik.

A háttérmunkát valószínüleg nem ember, hanem egy okosszerződés, vagy dApp végzi, mert mindkét alkalommal perceken belül az új címemen volt a beküldött pénz. Valószínüleg több száz címet használnak; az ahonnan nekem jött pénz, például hónapokkal ezelőtt látott mozgást utoljára.

Egyszóval ez a konkrét szolgáltató biztosan működik, és így működik. Persze ne anonimizáljatok Ethereumot, és valljatok be minden hasznot a NAV-nak. A szerző csak tudományos kísérletként tekint a fentebbiekre, ne próbáljátok ki otthon!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel