Zöld gyertyák: Az óriás eszközkezelő is beszállna a kriptókba

spot_img

A világ – szó szerint – legnagyobb eszközkezelő társasága, a BlackRock Inc. a terjedő hírek szerint csoportot állított fel annak tanulmányozására, hogy hogyan tudnák kivenni a részüket a fejlődő kriptopénz-piacból.

Állítólagos belső informátorok nyilatkozták a Financial News Londonnak, hogy a BlackRock-nál kriptopénz munkacsoportot állítottak fel, melynek tagjai a társaság különböző divízióiból kerültek összeválogatásra. Köztük van Terry Simpson, neves befektetési stratégiai szakértő is.

Az információmorzsák szerint konkrét kriptókat is vizsgálnak, melyek lehetnek alkalmasak hosszútávú befektetésre és melyek nem.

A hírt a BlackRock még nem erősítette meg, de a FNL-en túl a Bloomberg és a Bitcoinist is lehozta. A nemzetközi vállalat vezetői korábban a nyilvános állásfoglalásaikban elzárkóztak a témától, Isabelle Mateos y Lago – a cég egyik szakértője – például így nyilatkozott januárban:

Jelen állapotban a bitcoin nem egy befektetésre érdemes eszköz.

Megemlítésre méltó, hogy a vállalat több vezető menedzsere is felmondott idén. Vishal Karir, Adam Grimsley és Michael Wong is azért távozott, hogy saját, kriptókkal foglalkozó projekteket indítson…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img